Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätkäsaaressa on paljon koiria, mutta moni jättää lemmikkinsä ulosteet keräämättä: Tchaikovsky-koira sai ärhäkän vatsataudin – "Joudun olemaan nyt entistä tarkempi lenkeillä"

Koirat: Jätkäsaaressa on paljon koiria. Miriam Luukkonen toivoo, että omistajat korjaisivat koiriensa jätöksiä ahkerammin.

Jätkäsaarelaiset koiranomistajat ovat huolissaan ärhäkästä koirien vatsataudista. Aiheesta on keskusteltu Jätkäsaarta koskevissa ryhmissä Facebookissa.

Miriam Luukkonen on myös huomannut, että liikkeellä on ollut vatsatautia ajoittain koko syksyn. Luukkosen 11-vuotias sekarotuisella Tchaikovskylla alkoi vesiripuli joulun alla.

Pennuille, vanhoille ja perussairaille koirille oksennus- ja ripulitaudit ovat vaarallisempia.

Hän uskoo, että tartunta on tullut toisten koirien ulosteesta, koska Tchaikovsky ei ole ollut kontaktissa muihin koiriin.

– Tämän vuoksi joudun olemaan nyt entistä tarkempi lenkeillä, ettei koirani tulisi kosketuksiin vieraiden koirien ulosteen kanssa. Tämä on jokseenkin vaikeaa, sillä niin moni jättää koiransa ulosteet keräämättä, ihan keskeltä tietäkin, hän harmittelee.

Luukkonen toivoo, että kaupunki helpottaisi koiranomistajien arkea lisäämällä roskisten määrää Jätkäsaaressa.

– Ruoholahden puolella roskiksia on huomattavasti paremmin. Jätkäsaaren puolella kulkiessa jätöspussia voi joutua kantelemaan pitkiä aikoja, mikä tietysti on hieman inhottavaa. Se voisi kannustaa ihmisiä, että jätöksestä pääseen eroon samantien, hän toteaa.

Miriam Luukkosen havaintojen mukaan Jätkäsaaressa on paljon koiria, ehkä jopa enemmän kuin monissa muissa kaupunginosissa.

– Täällä on hyvät alueet lenkkeilyyn, monta koirapuistoa ja iso Lapinlahden puistokin on todella lähellä, hän sanoo.

Koiraihmiset ovat myös erityisen aktiivisia Jätkäsaaressa ja Facebook-ryhmissä näkyy paljon ilmoituksia, joissa haetaan koiralle lenkkikaveria.

– Eläinten ja erityisesti koirien hyvinvointi tuntuu olevan merkityksellistä jätkäsaarelaisille, joten senkin puolesta olettaisi, että jätösten kerääminen olisi tärkeää.

Tryffeliharrastajat perustivat oman yhdistyksen Suomeen – Martta-koira teki ensimmäisen sienilöytönsä vain minuuteissa

Etu-Töölössä sijaitsevan eläinlääkäriaseman HauMaun vastuueläinlääkäri ja klinikan johtaja Anu Jäminki kertoo, että koirien vatsatautia on liikkeellä enemmän tai vähemmän koko ajan.

– Välillä tuntuu, että on ärhäkämpää ja silloin potilaita on useammin hoidossa sen vuoksi klinikalla, hän kertoo.

Koirillakin virusperäinen vatsatauti voi tarttua helposti jo koirien haistellessa toistensa peräpäitä tai toistensa jätöksiä.

– Nyt kun on pakkasta, kaikki taudinaiheuttajat tuolla ympäristössä säilyvät vähemmän aikaa, Jäminki muistuttaa.

Paleleeko koirasi ulkoillessa pakkasella – ja mitä voi tehdä? Tässä merkit joista tunnistat kylmettymisen

Tiiviissä kaupunkiympäristössä, kuten Jätkäsaaressa taudit leviävät helpommin kuin esimerkiksi maaseudulla, jossa koirakontakteja on vähemmän. Anu Jäminki ei silti neuvoisi välttämään sosiaalisia kontakteja, jos koira on terve.

– Monelle koiralle on tärkeää päästä koirapuistoon juoksemaan vapaana ja leikkimään muiden kanssa. Tai harrastuksiin, joissa muita koiria on paljon. Ihminen ei voi koskaan korvata koirakontakteja, Jäminki toteaa.

On kuitenkin ehdottoman tärkeää, että koiran oireillessa ja muutama päivä oireilun loppumisen jälkeenkin omistaja välttäisi koirapuistoja ja paikkoja, joissa on paljon muita koiria.

Koronakoirat nuuhkivat 800 alokkaan näytteet Santahaminassa – ja tarkka kuono löysi myös osumia

Jätkäsaaressa sijaitseva eläinlääkäriaseman Pups‘n pets kommentoi sosiaalisessa mediassa, että joulukuussa parin viikon aikana on ollut yhä enemmän liikkeellä koirien maha-suolikanavan oireilua.

Helsingin Uutiset ei tavoittanut Pups‘n petsin edustajaa kommentoimaan tarkemmin.

Väärä rotuvalinta voi kostautua – tarmokkaita työkoiria otetaan seurakoiriksi, kasvattajalta tärkeä muistutus

Helsinkiläinen Jonna koki kauhunhetkiä kun Minni-koira nielaisi nuuskapussin – eläinsairaalaan tuodaan lähes viikoittain myrkytysoireisia eläimiä

Eläinlääkäri tyrmää raakalihatuotteiden syöttämisen koirille – Voivat aiheuttaa vakaviakin vaurioita ja bakteerien siirtymistä myös ihmisiin

Otatko koiran mukaan sienimetsään? Varo ettei se haukkaa tai edes nuole myrkyllisiä sieniä

Grilliherkuttelu näkyy eläinsairaalassa – Ihmisten ruoanjämät voivat viedä koiran jopa leikkauspöydälle