Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskelassa murhatun pojan luokkakaverit kertovat HS:lle pitkäkestoisesta koulukiusaamisesta helsinkiläiskoulussa – toimialajohtaja ei kommentoi

Koskelassa joulukuussa tapahtuneen murhan 16-vuotias uhri oli joutunut pitkällisen koulukiusaamisen kohteeksi. Helsingin Sanomat on nyt haastatellut murhatun pojan lapsuudessa ja nuoruudessa tunteneita ikätovereita.

– Aika moni saattoi kiusata häntä välillä. Kaikki vaan ajattelivat, että hän on helppo kohde eikä vastusta ikinä. Hän oli tosi kiltti kaikille, eikä tehnyt kenellekään pahaa, kertoo HS:lle yksi uhrin entinen luokkakaveri.

Kiusaaminen oli lehden haastattelemien nuorten mukaan nimittelyä ja esimerkiksi tönimistä sekä lippiksen tai jonkin muun tavaran viemistä.

Ajaako empatiakyvyn puute alaikäisiä raakoihin rikoksiin? – Asiantuntija kertoo, kuinka taidon kehittymiseen vaikutetaan jo varhaislapsuudessa: "Ei mitään rakettitiedettä"

Murhasta epäillään yhteensä kolmea 16-vuotiasta poikaa, joista kaksi uhri oli tuntenut päiväkoti-ikäisestä lähtien. Kolmas epäilty tuli kaveriporukkaan yläasteiässä.

Viime syksynä yläaste oli jo jäänyt taakse: aiempien tietojen mukaan ainakin kahdella epäillyllä oli opiskelupaikka ammattikoulussa.

Poliisi kertoo kylmäävistä yksityiskohdista 16-vuotiaan henkirikoksessa: "Uhria on pidetty kaverina, mutta samaan aikaan kiusattu" – Koskelan murhan uhriin kohdistettiin pitkäkestoista, voimakasta ja osin nöyryyttävää väkivaltaa

Uhrin tunteneiden luokkatovereiden mukaan häntä kiusattiin sekä ala-, että yläasteella. Osa lehteen haastatelluista oli havainnut myös epäiltyjen kiusanneen uhria.

Koulun rehtori ei kommentoinut HS:lle, miten kiusaamiseen peruskoulun puolella oli mahdollisesti puututtu, eikä toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kommentoinut asiaa yksityisyydensuojaan vedoten.

Poliisi on aiemmin kertonut julkisuuteen, että uhri vietti epäiltyjen kanssa aikaa, vaikka nämä olivat aiemminkin kohdistaneet häneen väkivaltaa.

Poliisi on kertonut myös uhrin vanhempien luvalla, että uhri oli sijoitettu asumaan lastensuojelulaitokseen. Murhan jälkeen Helsingin poliisi peräsikin nykyistä vahvempia keinoja, joilla lastensuojelulaitoksissa asuvien nuorten turvallisuus voidaan taata.

Kohtalokkaana päivänä 4. joulukuuta nuoret lähtivät ulos juhlimaan yhden epällyn syntymäpäiviä. Uhriin kohdistettiin erittäin raakaa ja pitkäkestoista väkivaltaa ja epällyt ovat myös videoineet väkivaltaa puhelimillaan. Poika löytyi menehtyneenä vasta viikonlopun jälkeen maanantaina.

Helsingin Sanomien haastattelemat entiset luokkatoverit kuvailevat uhria rauhalliseksi ja hiljaiseksi:

–  Hän oli todella ystävällinen, ei ikinä häirinnyt ketään.

Kymmeniä rikosepäilyitä Helsingin vuodenvaihteesta: Pakilan joukkotappelussa keittiöveitsimies jahtasi juhlijoita – Hotellista pidetyistä juhlista kaksi ilmoitusta raiskauksesta

Poliisi perää malttia Koskelan murhan ympärillä pyörivään huhumyllyyn – Huolestunut huoltaja otti yhteyttä poliisiin kun lapsen tietoja jaettiin somessa

Alaikäisten epäiltyjen määrä henkirikoksissa tai niiden yrityksissä hyppäsi kovaan nousuun – "Selvittämätön mutta selvä muutos"

16-vuotiasta epäillään Vallilan Alepa-taposta – MTV: Epäillään myös 3.10. tapahtuneesta tapon yrityksestä

"Löytyy uhri kuolleena ja tekijä sammuneena uhrin vierestä" – Tuore katsaus paljastaa karun kuvan tyypillisestä suomalaisesta henkirikoksen tekijästä ja uhrista