Koronaviruksen brittimuunnosta tavattu myös Helsingissä – testeissä käydään tällä hetkellä liian vähän

Kaupunki kannustaa ihmisiä koronatesteihin heti jos oireita ilmenee. Arkistokuvassa Malmin koronaterveysasema viime syksynä. Sanna Jompero
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Herkemmin tarttuvaa koronaviruksen brittimuunnosta on tavattu myös Helsingissä. Perjantaihin mennessä se oli löydetty reilulta pariltakymmeneltä testatulta.

– Koska herkemmin tarttuva koronavirus pystytään testeissä tunnistamaan, meillä on Helsingissä mahdollisuus torjua sitä. Teemme kovasti töitä sen eteen, että koronatilanne ei meillä brittivariantin vuoksi huonone, epidemiologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kertoo tiedotteessa.

Viimeisten viikkojen aikana tartuntatautitilanne on uusien tapausten määrän suhteen vakiintunut. Tartuntoja on kuitenkin edelleen paljon. Oman kodin ulkopuoliset sosiaaliset kontaktit ovat viime aikoina korostuneet tartunnanlähteenä.

Testeissä käydään tällä hetkellä liian vähän, kaupunki kertoo. Näytteenottomäärien ollessa matalia, on mahdollista, että tartuntoja jää piiloon.

Omaolo.fi-verkkopalvelu palvelee testiin hakeutuvia. Koronavirusneuvonta puhelimitse 09 310 10024 on auki joka päivä kello 8–18.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut