Vallilan taposta nostettiin syyte kahta 16-vuotiasta vastaan

Vallilassa lokakuussa tapahtuneesta taposta sekä törkeästä ryöstöstä on nostettu syyte.

Syyttäjä on nostanut syytteen taposta ja törkeästä ryöstöstä, jotka ovat tapahtuneet 31. lokakuuta Vallilassa. Syyte on nostettu kahta 16-vuotiasta nuorta henkilöä vastaan.

Yöllä kadulla tehdyssä puukotuksessa menehtyi nuori aikuinen mies.

Tapauksessa oli poliisilla myös kolmas tekijäksi epäilty, mutta hän oli 14-vuotias eikä hän ikänsä puolesta ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Toista Vallilan tapauksen 16-vuotiasta syytettyä epäillään lisäksi tapon yrityksestä ja muista rikoksista aiemmin samassa kuussa Tampereella ja Loimaalla. Syyttäjä on nostanut syytteen Tampereella ja Loimaalla 3. lokakuuta tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeästä ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, näpistyksestä ja liikennerikoksista. Syyte on nostettu 16-vuotiasta sekä kahta 15-vuotiasta nuorta henkilöä vastaan.

Syyttäjä on myös nostanut syytteen Helsingissä 17. toukokuuta 2020 tapahtuneesta ryöstöstä. Syyte on nostettu kahta 16-vuotiasta nuorta henkilöä vastaan, joista Ylen mukaan toinen on syytettynä myös kahdessa yllämainitussa jutussa mutta toinen ei liity näihin.

Haastehakemukset on toimitettu Helsingin käräjäoikeuteen.

Pääkäsittely aloitetaan Helsingin käräjäoikeudessa 29.1.2021.

Etusivulla nyt

Mainos: Leijona Catering Oy

Mainos: Leijona Catering Oy

Töihin Leijona Cateringiin!

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut