Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tunnetut ja arvostetut arkkitehdit ovat suunnitelleet monia Helsingin ravintoloita – aina ei myöskään tarvitse olla arkkitehti

Savoy on aivan oma lukunsa. Alvar Aallon luomus 1930-luvulta on maailmankuulu. Paikan remontti valmistui juuri koronan alla. Sisustuksen päivittäjäksi oli kutsuttu Lontoosta englantilaisen Ilse Crawfordin suunnittelutoimisto Studioilse. Lopputuloksen arviot ovat olleet luokkaa: parempi kuin entinen – muutosta ei huomaa.

Aallon oppilas Aarne Ervi piirsi Ravintolakoulu Perhon. Sen pääsalissa aistii niin ikään suomalaisen funkiksen hengen. Läheinen Töölön kirjasto on myös Ervin käsialaa.

Nämä helsinkiläiset ravintolat loistavat persoonallisella sisustuksellaan – "Ilahduttavasti kaikki ravintolat ovat säilyneet"

Ajatonta arkitehtuuria on luonut Puroplan, joka suunnitteli Pienelle Roobertinkadulle Hotel Lilla Robertsin. Luksushotelli tuli alun perin sähkölaitoksen pääkonttorina palvelleeseen rakennukseen. Samaan yhteyteen avautui Krog Roba.

Löylyn loi Avanto Arkkitehdit, jonka käsialaa on tulevaisuudessa mahdollisesti myös Hotel Spa Taivallahti.

Sisustusarkkitehti Vertti Kiven yritys Dsign Vertti Kivi & Co on viime vuosina vaikuttanut eniten hotellien ja jopa laivojen, kuten Viking Gracen ja Tallink Megastarin yleisötiloihin. Viimeisimpiä töitä Helsingissä ovat olleet Klaus K. ja uudelleen pitkän remontin jälkeen avattu Crowne Plaza Helsinki Hesperia.

Kolme vuotta sitten kuollut Kaisa Blomstedt teki aiemmin yhteistyötä Kiven kanssa. Blomstedt muistetaan nimeenomaan siitä, että hän teki Helsinkiin useita eri ravintolasisustuksia ja entisten ehostuksia, kuten Hotelli Torniin, Vanhan ylioppilastalon ravintoloihin, Café Ursulaan, Kappeliin ja Kluuvikadun Fazeriin.

Niiden lisäksi Blomstedt teki omaperäisen ilmeen jo muuksi muutettuihin Bulevardiaan (nyt lappiaiheinen ravintola) ja Limoniin (entinen Jorma Soiron Richard’s Pub, sittemmin Hans Välimäen Chez Dominique ja nyt Ville Haapasalon Purpur). Kaikki ei ole ollut pysyvää.

Aina ei tarvitse olla arkkitehti. Sleepy Sleepers -yhtyeessä maineeseen noussut Sakke Järvenpää suunnitteli Ravintola Zetorin, josta piti tulla kertakäyttövitsi 1991. Toinen Järvenpään tunnettu aikalaisluomus Cantina West vuodelta 1990 lopetti remontin tieltä vajaat kaksi vuotta sitten.