Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin vanhimman perhepäiväkodin kohtalo ratkesi äärimmäisen tiukassa äänestyksessä – "Järki voitti"

Helsingin vanhimman ryhmäperhepäiväkoti Peukaloisen toimintaa ei lakkauteta Ruoholahden villoilla. Kasvatus- ja koulutuslautakunta äänesti tiistaina lakkauttamista vastaan äänin 7–6.

Kaupunki ehdotti lakkauttamista, koska vanhassa tiilitalossa sijaitseva päiväkoti vaatii kalliita korjauksia. Vaikka talon omistaja tekisi niistä osan, vuokra nousisi kaupungin mukaan liikaa.

Äänestyksen voittaneen vastaehdotuksen teki kokoomuksen valtuutettu Ted Apter.

Hän mukaansa paine Kampin alueen päiväkotipaikkoihin kasvaa, vaikka lapsimäärä Helsingissä onkin laskussa.

– Helsinki-lisän muutokset ja sittemmin hallituksen suunnittelema perhevapaauudistus lisäävät päiväkoteihin hakeutuvia iältään nuorimpia lapsia. Alueella tarvitaan monipuolista varhaiskasvatusta ja Jätkäsaareen rakennettava uusi päiväkoti ei laajemmin Kamppi-Töölö-seudun päiväkotipaikkojen saatavuusongelmia ratkaise, Apter kirjoitti äänestyksen jälkeen blogissaan.

Ryhmäperhepäiväkodissa olevien lasten vanhemmat ovat tyytyväisiä päätökseen.

– Olemme erittäin huojentuneita ja iloisia siitä, että järki voitti. Perheillä pitää olla vaihtoehtoja ja mahdollisuus valita myös pieniä päiväkoteja. Peukaloinen on alueen ainoa pieni päiväkoti ja historiallisesti merkittävä Helsingin vanhin ryhmäperhepäiväkoti, vanhemmat kertovat Helsingin Uutisille lähetetyssä sähköpostissa.

Päiväkodin jatkon puolesta äänestettiin kokoomuksen, sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten riveissä. Lakkauttamisen kannalla olivat vihreiden, vasemmistoliiton ja rkp:n jäsenet.

30 vuoden ajan toiminut Peukaloinen on ollut marraskuun alusta saakka väistötiloissa Jätkäsaaren Livornonkadulla, jonne toiminnan piti siirtyä pysyvästi.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Peukaloinen palaa Ruoholahden villoille. Äänestyksen voittaneen esityksen mukaan päiväkotirakennukseen tehdään rakennuslupien vaatimat remontit.

Päiväkotien kriisiin löytyi toimiva keino Helsingissä – opettajille maksettiin palkkioita 69 000 euroa enemmän kuin viime vuonna

Kiistellyn kallion räjäytys alkaa Kumpulassa tammikuun alussa –  asukkaat harkitsevat uutta valitusta