Helsinki kokeilee harrastusten tarjoamista kouluilla iltapäivisin – valtiolta rahoitus pilottiin

Iltojen harrastusrumba vie perheiltä paljon aikaa sekä myös eriarvoistaa, kun kaikilla ei ole varaa tai mahdollisuuksia matkustaa esimerkiksi urheilutreeneihin. Siksi harrastukset halutaan tuoda jatkeeksi koulupäiviin. Sanna Jompero-Lahokoski

Helsinki etsii kumppaneita harrastamisen Suomen mallin käynnistämiseen Helsingissä.

Kaupunki on saanut valtiolta miljoonan euron rahoituksen pilottikaudelle.

Harrastamisen Suomen mallin ytimessä on harrastustoiminnan tuominen koulupäivän yhteyteen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että harrastuksia tarjotaan omassa koulussa tai sen lähiympäristössä koulupäivän jälkeen, ennen kello 17.

Pilottikaudella keväästä syksyyn harrastustoimintaa järjestetään 3.–9.-luokkalaisille. Harrastusvalikoimaa ja tarjontaa järjestetään lasten ja nuorten toiveita kuunnellen. Harrastukset alkavat, kun koronatilanne sen sallii.

Toimintamalli ei ole valmis vaan, sitä rakennetaan, suunnitellaan ja kokeillaan yhdessä harrastusten tuottajien kanssa, joita parhaillaan etsitään.

Tuleville kumppaneille on avattu markkinailmoittautumisvaihe julkisten hankintojen Hilma-järjestelmässä. Kumppaneiksi haetaan harrastustoimintaa järjestäviä seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja toimijoita liikunnan, kulttuurin tai muun lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan saralta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut