Harry Harkimo HU:ssa: "Hallitus ei halua autoilijoille ikäviä uutisia ennen kuntavaaleja"

Henkilöauto tuntuu olevan ikuinen lypsylehmä, kun valtio kaipaa lisää verotuloja, sanoo kansanedustaja Harry Harkimo Helsingin Uutisten kolumnissa.

 –  Nyt polttoaineiden verotusta korottamalla ja kaupunkimaksuilla Suomessa halutaan pelastaa koko maapallo ilmastonmuutokselta. Bensan hintaa korotettiin juuri ja Helsingissä, Suomen ainoassa oikeassa kaupungissa, ei ole ruuhkia.

Harkimo kritisoi hallitusta, joka kertoo ristiriitaisesti polttoaineiden hinnoista.

– Seuratkaa nyt vaikka hallituspuolueiden poliitikkoja; ensin vihreä ministeri Mikkonen sanoo, että bensan ja dieselin hinta nousee. Heti perään keskustan ministeri Saarikko sanoo, ettei nouse. Hallitus soutaa ja huopaa yhtä aikaa, mutta ennen huhtikuun kuntavaaleja autoilijoille ei ikäviä uutisia haluta. Siksi päätökset siirretään syksyyn ja kauemmas.

Kolumnissa Harkimo ihmettelee, miksi "vihreät suojelevat mieluusti muiden metsiä läpi Suomen, mutta Helsingin asunnot he antavat lämmittää kivihiilellä."

– Sama porukka haluaa olla edelläkävijä ilmasto- ja ympäristöasioissa, mutta edelleen lumet Helsingin kaduilta kipataan suoraan mereen.

Lue koko kolumni tästä!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut