Kamppiin ja Hietsuun väliaikaiset pysäköintialueet – Kahta uutta paikkaa vielä harkitaan

Lumi: Helsinki etsii vielä lisää uusia väliaikaisia pysäköintipaikkoja.

Kampin aseman kupeessa sijaitseva Kampintori on toinen kantakaupungin toreista, joka otettiin tällä viikolla väliaikaiseen pysäköintikäyttöön.

Keskustan runsaasta lumitilanteesta johtuen Kampin lisäksi myös Hietalahden tori pyhitetään yleiseksi parkkipaikaksi ennalta määräämättömäksi ajaksi.

– Alueet ovat käytössä toistaiseksi eli sen aikaa, kun lumitilanne jatkuu. Uskoisin, että ainakin noin kuukauden päivät, sanoo kaupunkiympäristön tiimipäällikkö Tarja Myller.

Kampintori sijaitsee Fredrikinkadun, Malminkadun ja Malminrinteen rajaamalla aukiolla Kampissa.

Väliaikaiset pysäköintipaikat on tarkoitettu P-tunnuksella varustetuille autoille eli alueen asukaspysäköintitunnuksen omaaville autonomistajille. Muualta tulleet autot eivät saa väliaikaisille paikoille pysäköidä.

Alueet ovat käytössä sen aikaa, kunnes kaupunki saa puhdistettua kantakaupungin kadut lumesta.

Kadut pystytään puhdistamaan nopeammin, kun autot eivät ole tiellä.

– Kadut pystytään puhdistamaan nopeammin, kun autot eivät ole tiellä, Myller toteaa.

Kampin torille autoja mahtuu 15 ja Hietalahteen 80. Alueita saattaa vielä lumen aurausurakan aikana tulla lisää.

– Paria paikkaa etsitään vielä. Ne saattavat olla Fredrikintori ja Vallilan puiston kenttä. Niitä vielä katsotaan, Myller jatkaa.

Aiemipina lumitalvina pysäköintialueina toimineita Kasarmitoria ja Töölönlahden rannalla sijaitsevan Hesperian kenttää ei ole voitu ottaa parkkikäyttöön, koska ne on varattu koronapandemian hoitoon. Myös Senaatintoria ei tällä kertaa harkittu, koska Myllerin mukaan autoilijat löysivät sen aikaisempina vuosina huonosti.

Kadut pystytään puhdistamaan nopeammin, kun autot eivät ole tiellä.

– Senaatintori saattaa olla niin kaukana asumisesta, että siellä ei siksi ollut niin paljon autoja. Toivotaan, että nämä olemassa olevat paikat nyt löydetään.

Hietalahden tori on ollut väliaikaisessa parkkikäytössä useina vuosina. Kampin tori toimi ensimmäistä kertaa väliaikaisena parkkipaikkana kaksi vuotta sitten.

Lähipäivinä katujen aurauksia Helsingissä tehdään muun muassa Ullanlinnassa, Viiskulmassa, Hietalahdessa, Kruununhaassa, Töölössä, Laaksossa, Itäkeskuksessa, Vuosaaressa, Kontulassa ja Mellunmäessä.

Katujen puhdistaminen on sitä nopeampaa mitä vähemmän katujen varsilla on autoja. Kaupunki on pyytänyt siirtokehotuksella autoilijoita siirtämään autonsa paikoiltaan. Siirtokehotuksia voi seurata kaupungin sivuilla verkossa tai ne voi tilata tekstiviesteinä osoitteesta www.puhdistussuunnitelmat.fi/helsinki.

Helsinkiin on Ilmatieteen laitoksen sääennusteen mukaan tulossa ensi viikolla lunta ainakin tiistaina ja torstaina. Lämpötilat pysyttelevät koko viikon nollan ja miinus kahdeksan asteen välillä.

Kadut aurataan aina hoitoluokkien mukaisesti. Ensin puhdistetaan pääväylät, joukkoliikennekadut ja tärkeimpien jalankulku- ja pyöräilyreitit, sitten asuntokadut.

Uuden lumen sataessa monien asuntokatujen auraaminen viivästyy. Lumi aurataan väliaikaisille lumenkasauspaikoille tai kuljetaan eri puolilla Helsinkiä oleville lumenvastaanottopaikoille, joissa kevätaurinko aikanaan sulattaa lumen.

Lumi

Pysäköintihalliin alennusta asukaspysäköintitunnuksella

Useat kantakaupungin pysäköintihallit myöntävät alennusta asukaspysäköintitunnuksella.

Halleissa voi pysäköidä 90 eurolla kuukaudessa.

Pysäköinti on sallittu arkisin kello 16–09 ja viikonloppuisin ilman aikarajoitusta.

Arkisin kello 9–16 voimassa on normaali tuntiveloitushinta, mutta enintään 18 euroa päivässä.

Pysäköintitunnuksen saa ottamalla yhteyttä kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalveluun.

Sopimus tehdään vähintään kolmeksi kuukaudeksi ja enintään vuodeksi.

Tällä hetkellä alennusta myöntävät Aimo Park (Finlandia, Iso Erottaja, Pikku Erottaja, Kasarmitori, Tilkka ja Vallila).

Alennusta myöntää myös EuroParkin P-CityForum.

Lähde: Helsingin kaupunki

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut