Kela: koronarokotukset saatava Omakantaan – "Helposti saatavilla eri käyttötarkoituksiin, kuten matkustamista varten"

Tällä hetkellä kaikkialla terveydenhuollossa ei ole käytössä sellaisia tietojärjestelmiä, joilla koronatestien ja -rokotusten tiedot saataisiin Omakantaan riittävällä tarkkuudella. Marita Itävuori
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Kelan hallitus on sitä mieltä, että koronarokotusten tiedot on tärkeää saada Omakantaan. Omakanta on palvelu, josta voi katsoa omia terveystietojaan, kerrotaan Kelan tiedotteessa.

– Rokotustodistuksen ja testitulosten on oltava helposti saatavilla eri käyttötarkoituksiin, kuten matkustamista varten. Luonteva paikka näille tiedoille olisi Omakanta, jossa tiedot pysyvät tallessa ja kulkevat mukana, Kelan hallituksen puheenjohtaja Vertti Kiukas sanoo tiedotteessa.

Koronarokotukset ovat käynnistyneet, ja koronatestaus jatkuu koko maassa. Jotta kansalainen saa koronaa koskevat tietonsa helposti ja ajantasaisesti Omakannasta, tarvitaan pikaisia kansallisia toimenpiteitä. Kela on valmis tiiviiseen yhteistyöhön, sanotaan tiedotteessa.

Tällä hetkellä kaikkialla terveydenhuollossa ei ole käytössä sellaisia tietojärjestelmiä, joilla koronatestien ja -rokotusten tiedot saataisiin Omakantaan riittävällä tarkkuudella.

– Julkisuudessa on ollut esillä kansallinen rokotusrekisteri, jonne terveydenhuolto kirjaa rokotustiedot. Rokotusrekisterin tiedot eivät kuitenkaan siirry Omakantaan eikä se vastaa kattavasti terveydenhuollon tarpeisiin. Sen sijaan rekisteriin tarvittavat tiedot voitaisiinkin kerätä Kannan kautta. Näin kertakirjaaminen terveydenhuollossa toteutuisi ja tietoa voitaisiin hyödyntää monipuolisesti, Kelan tiedotteessa sanotaan.

Terveydenhuollon tulee siis paitsi huolehtia tietojen kirjaamisesta Kantaan potilastietojärjestelmänsä kautta myös huolehtia kirjaamisesta oikeassa muodossa jatkokäyttöä varten, tiedotteessa sanotaan.

Hus saa tällä ja ensi viikolla vain puolet luvatusta rokotemäärästä – Näin koronarokotukset ovat edenneet epävarmojen toimitusten ja muuttuvien ohjeistusten lomassa

Koronarokotukset laajenevat ensi kuussa Helsingissä

Koronarokotukset alkoivat Helsingissä: arviolta vajaa tuhat saa tällä viikolla piikin – Kaupunki ei kerro paikkoja etukäteen "rikollisen mielenkiinnon" vuoksi

Kela purkaa sopimuksia Vastaamon kanssa useilla paikkakunnilla – Terapeutit eivät täytä vaatimuksia

Kela-korvaus nousee yksityisellä tehtävästä koronatestistä

Sairauspoissaolot vähenivät koronavuonna – Kelan korvaamissa päivärahoissa yksi sairauksien pääryhmä pysyi silti lähes ennallaan

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut