Onko lumityökoneen möykkä pihalla yöllä ok?

Lumitöitä on riittänyt Helsingissä tammikuussa. Arkisto / Päivi Tuovinen
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Ylikomisario, poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein twiittasi 25. tammikuuta, että kolme helsinkiläistä oli ollut häneen yhteydessä taloyhtiön pihalla yöllä tapahtuneesta lumenajosta.

Pasterstein vastasi Twitterissä, että öinen lumenajo olisi kiellettyä Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksen mukaan kello 22–07 ja asiassa voi syyllistyä jopa kotirauhan rikkomiseen.

– Kaupunki voi aurata katujaan 24/7, jos se on välttämätöntä, Pasterstein jatkoi.

Onko asia näin, ympäristötarkastaja Harri Pasanen Helsingin kaupungin ympäristöpalveluista?

– Lumitöitä saa tehdä myös yöllä, jos ne on perusteltua tehdä yöaikaan esimerkiksi siksi, että kulkuväylien on oltava turvallisia liikkua, Pasanen sanoo.

Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksen pykälä 22 sanoo asiasta seuraavaa:

– Erityisen häiritsevää melua tai tärinää aiheuttava toiminta on kielletty asuin- ja majoitushuoneistojen sekä hoitolaitosten läheisyydessä yöaikaan kello 22.00–7.00.

– Kielto ei koske liikenneväyliin tai yhdyskuntatekniikkaan liittyvää rakennus- ja kunnossapitotyötä tai muuta sellaista tilapäistä työtä, jota on liikenneturvallisuuden, liikenteen sujuvuuden tai muusta perustellusta syystä pidettävä yöaikaan välttämättömänä.

– Taloyhtiöt voivat toki erikseen sopia huoltoyhtiöiden kanssa pelisäännöistä, Pasanen jatkaa.

Voidaan erikseen sopia vaikka juuri niin, että lumitöitä voidaan tehdä nimenomaan yöaikaan. Tai kieltää lumitöiden teko yöaikaan.

Kamppiin nousi jättimäinen lumivuori – Ensi viikolla alkaa katujen täysputsaus: Pois hinattavan auton omistajaa odottaa noin satasen lasku

Runsas lumimäärä moninkertaistaa autojen vahingot –  pellit rytisevät ahtailla väylillä ja auraajat naarmuttavat kylkiä

Lumikaaos aiheutti jalankulkijoille jopa vaarallisen ilmiön: "Pakko kävellä välillä autotiellä"

Helsinkiläinen Tiuku, 16, tarjoaa nyt apua lumitöihin, toiveena taskurahan tienaus – "Jos aloittaa ansaitsemisen jo nuorena, se kannustaa itsenäiseen elämään"

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut