Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

HSL lopettaa jälleen yhden palvelupisteen Helsingissä: "Pyrimme ohjaamaan asiakkaita itsepalveluun, automaattien, sovelluksen ja nettilatauksen käyttöön"

Matkaliput: Itäkeskuksessa sijaitseva HSL:n palvelupiste sulkee ovensa. Pasilan piste meni kiinni kesällä.

Itäkeskuksessa sijainnut HSL:n palvelupiste lopettaa tämän viikon lopussa toimintansa. Itäkeskuksen metroaseman yhteydessä olevalla joukkoliikenneterminaalilla alkavat uuden Jokeri-korttelin rakennustyöt.

HSL lakkautti viime kesänä myös Pasilan palvelupisteen, joten jatkossa ainoa paikka Helsingissä hankkia esimerkiksi uusi matkakortti on keskustassa rautatieaseman HSL-piste. Sen käyntiosoite on Elielinaukio 3. Päärautatiasemalla sijaitsee myös Tarkastusmaksutoimisto, jossa voi hakea peruutusta tarkastusmaksuun.

HSL:n viestinnästä perustellaan palvelupisteiden karsimista sillä, että Itäkeskuksessa suurin osa asiakkaista on käynyt lataamassa korttiaan ja sen voi tehdä esimerkiksi automaateilla tai jälleenmyyntipisteillä.

Automaateilla lataaminen ei tuo lisäkuluja, jälleenmyyntipisteet saavat periä kortin lataamisesta käsittelymaksun.

– Pyrimme ohjaamaan asiakkaita itsepalveluun, automaattien, sovelluksen ja nettilatauksen käyttöön, viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen HSL:stä kertoo.

Suivaantunut eläkeikäinen lukija otti yhteyttä Helsingin Uutisiin, sillä 70-vuotiaiden uusi alennettu kausilippu vaatii hänen mukaansa kortin päivittämistä, joka tulee tehdä palvelupisteellä, eikä onnistu verkon kautta. Kausilippualennus otettiin käyttöön tammikuun puolessa välissä ja vastaavasti senioreiden alennuskertaliput siirtyivät historiaan.

Eläkeläislipun saaminen oli joutuisaa.

HSL:stä todetaan, että ilman jonottamista uuden 70 vuotta täyttäneiden kausilippualennuksen saa HSL-sovellukseen. Sovellus vaatii älypuhelimen.

– Yli 70-vuotiaat ovat suurelta osin käyneet päivittämässä korttinsa jo vyöhykeuudistuksen aikana, toki uusia tulee, mutta ei suuria määriä. Nyt uuden kausilippualennuksen myötä on tullut hieman sekaannusta ja jonkin verran päivittämässä on käynyt asiakkaita, joilla jo alennusoikeus on ollut kortillaan voimassa, Tolmunen taustoittaa.

Toinen lukija, Toivo Koivisto, puolestaan lähetti kuvan pitkistä jonoista rautatieasemalla.

– Tungosta oli lipputoimistossa 18. tammikuuta. Aamupäivällä jo yritin, mutta oli niin pitkä jono, ettei ollut mahdollisuutta jäädä, Koivisto kertoo.

Hän meni saman päivän iltapäivällä uudelleen, jolloin edellä oli 29 jonottajaa. Koivisto kertoo päässeensä tiskille noin puolessa tunnissa.

– Kassaluukulla eläkeläislipun saaminen oli joutuisaa ja käteismaksukin onnistui, mies kehuu.

Tapio Tolmusen mukaan rautatieaseman pisteessä on vuoden vaihteessa ollut ruuhkia, kun yritykset lataavat vuosilippuja.

– Ruuhkan oletetaan laantuvan pikkuhiljaa helmikuun alussa. Aamulla ja illan viimeisenä tuntina ei ole ruuhkia. Myös viikonloput ovat rauhallisia, hän vinkkaa.