Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinkiläinen lähiöbaari keksi näyttävän vaihtoehdon halvalle oluttuopille –  "Idea tarttui mukaan keskustasta"

Juomat: Puksu Room valmistaa cocktaileja itse tehdyistä raaka-aineista. Sekoituksissa voi olla myös piimää.

Epätodennäköistä, mutta totta Pukinmäessä. Lähiöravintola on ottanut kärkituotteekseen pienpanimo-oluiden rinnalle cocktailit, joita on totuttu siemailemaan lähinnä keskustan trendiravintoloissa.

– Idea tarttui mukaan keskustasta, Puksu Roomin ravintoloitsija Hardev Gill myöntää.

Jotain erilaista, millä erottua ja toisaalta olla myymättä ale-hintaista tuoppia, piti keksiä näinä aikoina, kun korona rassaa bisnestä. Puksu Roomissa se on iskenyt erityisesti yksityistilaisuuksiin. Muuten 300-paikkainen ravintola on selvinnyt väljyytensä ansiosta ja pystynyt esimerkiksi jatkamaan tietokilpailuja, jotka on pitänyt lopettaa monissa muissa paikoissa.

Helsingissä toimii erikoinen ravintolaketju, joka tarjoaa kanta-asiakkailleen jopa ilmaista ruokaa –  23 paikan joukossa todellisia baariklassikoita

Puksun klassikko, Kallion kasvatti ja Aito stadilainen. Tämän nimiset cocktailit ovat edelliseltä listalta. Sillä piipahtivat myös ”Westendin Vip” ja ”Kehä 3:n ulkopuolelta”.

Tarkoitus on, että drinkkilista vaihtuu neljä kertaa vuodessa ja nyt vuorossa ovat muiden muassa kansainväliselta kalskahtavat: ”Coco Milk Shake”, ”Hibiskus-Sake” ja ”New York Sour”.

Perinteikäs olutkuppila lopetti Päärautatieasemaa vastapäätä – "Parhaita liikepaikkoja koko keskustassa"

Jos ei kuulosta omaperäiseltä, sitä se kumminkin on. Iso osa juomista perustuu nimittäin omiin raaka-aineisiin.

Sitrushedelmien kuorimehusta tehdään cordialia juomasekoituksiin. Puolukkaa fermentoidaan ja maidosta erotetaan heraa tuoreinta listajuomaa varten.

Kombucha on toistaiseksi ostettu, mutta oma valmistus on harkinnassa. Piimääkin voi olla, mutta sitä ei kerrota listalla.

– Kaikkea ei ole kirjoitettu listaan, ettei synny ennakkoluuloja. Lista kertoo vain pääraaka-aineet.

Puksun klassikossa on makuina kombuchaa, puolukkaa, vaniljavotkaa ja karhunvatukkaa. Stadilaisessa on munanvalkuaista, sitruunaa ja sokeria. Sour-tyyliseen juoman viinana toimii koivu-uutettu gini. Itse kuivatetuista koivunlehdistä tehty uutos antaa savuisen tuoksun ja maun.

Kuivatut hedelmät ovat osa vihreää ”kaikki käytetään” -politiikkaa.

Kun maidosta on erotettu hera, sivutuotteena on syntynyt juustoa. Toistaiseksi se on mennyt kotiin syötäväksi.

Ravintolalla on pitkä historia. Paikan avasi aikanaan uuteen taloon Elanto nimellä J.F.F. Kettunen. 1988 se oli kuuminta hottia ja edelleenkin joku entinen nuori voi käydä etsimässä kadotettua Kettusta.

Lähiöbaari keksi yllättävän tavan erottua kilpailijoista – laajeni ravintolaketjuksi Helsingin paraatipaikoille

HOK-Elanto teki paikasta Puksu Pubin 2004, kunnes Hardev Gillin perheyritys tuli omistajaksi ja nimi vaihdettiin lopulta Puksu Roomiksi.

Välillä yritettiin myös Peggy Sue -yökerhoa.

– Yökerhokonsepti oli turha, kun kaikki paikat saivat olla aamuun asti auki, hän sanoo nyt.

Jättipizzoista ja litran tuopeista tunnettu Sivuraide-ravintola joutuu sulkemaan: edessä muutto – "Asiakkaat surevat"

Seuraavaksi Puksu Room harkitsee ruokatuotteen kehittämistä. Talossa ollut keittiö lopetettiin vuosia sitten yökerhon ja tanssilattian tieltä.

– Ensi kuussa meillä on tasting oman väen kesken. Intialaista ja suomalaista. Kaavailemme yhteistyötä valmistuskeittiön kanssa joko Helsingissä tai Vantaalla.

– Ruoka on tarkoitettu ulosmyyntiin, mutta saa sitä tilata tännekin, Hardev Gill kaavailee. Ulkoa tuodun ruoan konsepti on nimittäin kokeiltu yökerhotilassa, jota ennen koronaa vuokrattiin taajaan yritys- ja yksityistilaisuuksiin.

Itäkeskuksen yökerhoyrittäjä Ari Lahikainen lataa kovaa tekstiä koronakohusta: "Pari ravintolaa munasi muiden maineen"

Tamperelaisen panimon "näyteikkuna" avattiin Helsingin keskustaan – "Afterworkista odotetaan isoa menestystä"