Valtaosa yrityksistä kertoo kärsineensä koronatilanteesta

Pääkaupunkiseudun yrityksistä 71 prosenttia kärsinyt koronasta, ja ongelmia on aiheutunut erityisesti Helsingissä toimiville yrityksille (74%). Yrittäjägallupin mukaan pääkaupunkiseudun yrityksistä 64 prosentilla myynti on vähentynyt.

Pääkaupunkiseudun yrityksistä 16 prosentilla on maksuvaikeuksia ja 13 prosenttia pohtii yrityksen alasajoa. Kyselyyn vastasi 1 149 pienten ja keskisuurten yritysten edustajaa pääkaupunkiseudulta.

– Korona on iskenyt erityisesti Helsingin ydinkeskustan kauppa-alueille, jotka ovat hiljentyneet. Asiakasvirrat ovat hiipuneet keskustasta turismin tyrehdyttyä ja työntekijöiden siirryttyä etätöihin. Asioimisen siirtyminen pois keskustasta ja verkkokaupan kasvu kurittavat erityisesti niitä keskustan kivijalkayrityksiä, joilla ei ole toimivaa verkkokauppaa, sanoo tiedotteessa Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Tiina Oksala.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut