Helsinki sai valtiolta rahaa pyörähankkeille

Kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa 2020 tuettavat hankkeet on valittu. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi eri kunnille ja kaupungeille yhteensä 31,5 miljoonaa euroa.

Eri puolilla Suomea toteutettavilla hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta.

Helsingistä rahaa saavat niin sanotut Kasin katutyöt. Raitiolinja 8:n mukaan nimetyssä hankkeessa pääkadut ovat Caloniuksen-, Runebergin- ja Helsinginkatu. Hankkeessa rakennetaan muun muassa yksisuuntaisia pyöräkaistoja. Valtiolta tulee avustusta reilu kaksi miljoonaa euroa.

Lisäksi rahaa saa Kulosaaren pyöräkatu (737 180 eroa), joka on osin jo avattu liikenteelle.

HKL saa tukea liityntäpyöräpysäköintihankkeille metroasemilla Rastilassa, Puotilassa ja Mellunmäessä sekä Pukinmäen juna-asemalla.

Investointiohjelma on yksi liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2018 julkaiseman Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman toimenpiteistä. Edistämisohjelmalla tavoitellaan 30 prosentin kasvua kävelyn ja pyöräilyn matkamääriin vuoteen 2030 mennessä.

Vuoden 2020 hakuun saatiin yhteensä 131 hakemusta, ja niissä haettu valtionavustus on yhteensä noin 67,5 miljoonaa euroa. Avustusta myönnettiin kaikkiaan 51:lle hankkeelle. Investointiohjelman hankehaku tullaan toteuttamaan myös vuonna 2021.

– On hienoa, että kävelijöiden ja pyöräilijöiden olosuhteiden parantaminen kiinnostaa laajalti. Kaupungit ja kunnat ovat ilmastotyön dynamoja. Nyt pyöräbaanoja ja kävelyteitä rakennetaan 51:ssä hankkeessa eri puolilla Suomea. Lisää rahoitusta on tarjolla vuoden 2021 haussa, sanoo tiedotteessa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut