Helsingin kantakaupungista poistetaan yhteensä 27 huonokuntoista puuta – eniten puita lähtee Kaivopuiston alueelta

Kuvituskuva. Helsingin Uutiset
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Huonokuntoisia katu- ja puistopuita poistetaan kevättalven aikana Katajanokalta, Töölöstä, Punavuoresta, Ullanlinnasta ja Kaivopuistosta. Kaupungin arboristit ovat tunnistaneet huonokuntoiset ja vaurioituneet puut kuntoarvioinnin ja seurannan avulla. Puita poistetaan yhteensä 27 kappaletta.

Eniten puita poistetaan Ehrenströmintien ympäristöstä, josta poistetaan 11 vaahteraa ja yksittäinen jalava. Kaivopuistosta joudutaan poistamaan neljä puuta.

Poistettavat puut ovat kuivuneita, lahonneita tai muuten huonokuntoisia. Osa puista on kärsinyt jalavanpakurin eli lahottajasienen aiheuttamista vaurioista. Jalavanpakuri voi nopeasti lahottaa jalavien runkoa tai latvahaaroja, jolloin pienessäkin tuulessa oksia voi yllättäen pudota.

Puistoissa tehtävät työt ajoitetaan mahdollisuuksien mukaan kevättalven pakkasille. Raskaat koneet eivät riko herkkiä puistoalueita, kun maa on jäässä. Työt päättyvät hyvissä ajoin ennen lintujen pesintäaikaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut