Sanoma aloittaa yt-neuvottelut – Koskee alueellisia ja paikallisia toimituksia

Sanoma Media Finlandin alueellisissa ja paikallisissa uutistoimituksissa aloitetaan yt-neuvottelut. Niiden piirissä ovat muun muassa Aamulehti ja Nokian Uutiset.

Toiminnan uudelleenjärjestely saattaa alustavan arvion mukaan johtaa enimmillään 26 hengen irtisanomiseen tai työsuhteen olennaisten ehtojen muutokseen.

Sanoman mukaan taustalla on Lännen Median yhteistuotannon sopimuksen päättyminen tammikuun lopussa sekä suunniteltu muutos paikallismedioiden toimintamalliin. Lisäksi tarkoituksena on karsia päällekkäistä työtä sekä parantaa alueellisen uutisliiketoiminnan kannattavuutta.

Suunnitelmana on korvata Lännen Median aiemmin tuottama sisältö esimerkiksi Aamulehdessä sisällöllä, joka on tuotettu Sanoman verkostossa, esimerkiksi STT:ssä ja Helsingin Sanomissa.

Samaan aikaan konserni suunnittelee Pirkanmaan paikallismedian toimintamallin muutosta. Pirkanmaan uudelleen järjesteltävään kokonaisuuteen kuuluvat alustavan suunnitelman mukaan seuraavat brändit: Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu ja Vekkari, KMV-lehti, Nokian Uutiset, Suur-Keuruu, Tyrvään Sanomat ja Valkeakosken Sanomat.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 150 henkilöä Aamulehden toimituksessa, Satakunnan Kansan yhteistoimituksessa, muiden Sanoman paikallismedioiden toimituksissa sekä Helsingin Sanomien Tampereen aluetoimituksessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut