Keskuspuiston viereen tulee harvinainen rakennustyömaa – "Ei ole aikoihin saatu uusia asuntoja"

Havainnekuvassa vasemmalla kolme Ruskeasuolle rakennettavaa kerrostaloa. Myös niiden oikealla puolella olevaan asuntolaan tulee tulevaisuudessa asuntoja. Lehto Group osti tontin Invalidiliitolta tänään. Helsingin kaupungin havainnekuva on vuodelta 2019. Helsingin kaupunki / Arkisto
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Ruskeasuon entiselle Invalidisäätiön tontille aletaan rakentaa ensi vuonna kolmea uutta kerrostaloa. Rakennusyhtiö Lehto Groupin mukaan Tenholantie 12:een valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä 150 asuntoa.

Lehto Group osti tontin Invalidisäätiöltä tänään keskiviikkona.

Rakennusyhtiö pitää työmaata harvinaisena, koska vanhan Ruskeasuon alueelle ei ole rakennettu pitkään aikaan uusia asuinrakennuksia.

– Ruskeasuolle ei ole aikoihin saatu uusia asuntoja. Tenholantien tulevien kohteiden sijainti Keskuspuiston ja Mannerheimintien välittömässä läheisyydessä on varmasti kiinnostava kaupunkilaisille. Tässä kohteessa olemme painottaneet perheiden näkökulmaa eli pääpaino on yksiöitä ja kaksioita isommissa asunnoissa, kertoo hankepäällikkö Jussi Rantanen tiedotteessa.

Uudisrakennukset tuleva Invalidisäätiön vuonna 1973 valmistuneen proteesipajan paikalle. Proteesipajan purkutyöt alkavat vuoden 2022 alussa, Rantanen sanoo Helsingin Uutisille.

Vuonna 1943 valmistunut asuntolarakennus säilytetään.

– 6-kerroksinen asuntola saneerataan uusiksi asunnoiksi. Aikataulua ja asuntojen määrä ei ole vielä julkaistu, Rantanen kertoo Helsingin Uutisille.

Valtuusto hyväksyi alueen asemakaavan syksyllä 2019.

Tenholantie 10:ssa on vuonna 1943 valmistunut sairaala, jonka Invalidisäätiö myi viime vuonna Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöt –rahaston omistamalle kiinteistöosakeyhtiölle. Sairaalarakennus jatkaa terveydenhuolto- ja hoiva-alan käytössä. Invalidisäätiö luopui omasta sairaalatoiminnasta vuonna 2017.

Sairaalassa toiminut Ammattiopisto Live on siirtynyt uusiin tiloihin Espoon Leppävaaraan.

Oikaisu 27.1.: Sairaalassa toimineen koulun nimi on nykyään Ammattiopisto Live, ei Keskuspuiston ammattiopisto.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut