Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paloheinän laturaivon takana pieni joukko konkarihiihtäjiä – esimies: "Ajavat auton syrjään ja lähtevät suoraan sieltä "

Kiivas keskustelu laturaivosta räjähti tänäkin vuonna välittömästi latujen auettua. Paloheinässä on päivittäin kova ruuhka ja laduilla jopa kymmenen tuhatta ihmistä päivässä. Muun muassa Iltalehti kertoi, että aikuiset hiihtäjät ovat huutaneet rajusti lapsille.

Kaarelassa asuva Kaisa Kemppainen on käynyt hiihtämässä jo useita kertoja, eikä ole huomannut ikävää sanailua tai huutelua.

– Tunnelma on rauhallinen, vaikka ihmisiä on paljon.

Suomen Ladun suksihuollossa ja -vuokraamossa esimiehenä toimiva Sini Savolainen sanoo, että laturaivo on pieni, mutta hiihdon maineelle kiusallinen ilmiö.

– Paloheinässä kränän aiheuttajat ovat muutamia harvoja ihmisiä, jotka ovat hiihtäneet täällä vuosikausien ajan. He ajavat auton syrjään ja lähtevät suoraan sieltä hiihtämään. Emme saa näihin ihmisiin kontaktia, koska Suomen Ladun mökin lähistöllä ei kuulu koskaan huutelua. Olemme vieneet latuetiketistä kertovia kylttejä eri puolille hiihtolatuja ja toivomme, että ihmiset olisivat ystävällisiä toisilleen.