Paloheinän laturaivon takana pieni joukko konkarihiihtäjiä – esimies: "Ajavat auton syrjään ja lähtevät suoraan sieltä "

Laturaivo on Suomen Ladun mukaaan pieni, mutta kiusallinen ilmiö Paloheinässä. Kuvituskuva. Kai Skyttä
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Kiivas keskustelu laturaivosta räjähti tänäkin vuonna välittömästi latujen auettua. Paloheinässä on päivittäin kova ruuhka ja laduilla jopa kymmenen tuhatta ihmistä päivässä. Muun muassa Iltalehti kertoi, että aikuiset hiihtäjät ovat huutaneet rajusti lapsille.

Kaarelassa asuva Kaisa Kemppainen on käynyt hiihtämässä jo useita kertoja, eikä ole huomannut ikävää sanailua tai huutelua.

– Tunnelma on rauhallinen, vaikka ihmisiä on paljon.

Suomen Ladun suksihuollossa ja -vuokraamossa esimiehenä toimiva Sini Savolainen sanoo, että laturaivo on pieni, mutta hiihdon maineelle kiusallinen ilmiö.

– Paloheinässä kränän aiheuttajat ovat muutamia harvoja ihmisiä, jotka ovat hiihtäneet täällä vuosikausien ajan. He ajavat auton syrjään ja lähtevät suoraan sieltä hiihtämään. Emme saa näihin ihmisiin kontaktia, koska Suomen Ladun mökin lähistöllä ei kuulu koskaan huutelua. Olemme vieneet latuetiketistä kertovia kylttejä eri puolille hiihtolatuja ja toivomme, että ihmiset olisivat ystävällisiä toisilleen.

Suomen Ladun Sini Savolainen sanoo, että laturaivon aiheuttajiin ei saada kontaktia, koska he kiertävät Suomen Ladun hiihtomajan kaukaa. Aapo Siippainen

Paloheinässä hiihtää päivässä yli 10 000 ihmistä – suksivuokraamon Sini vinkkaa, kuinka huippuruuhkainen jono ohitetaan

"10–20 senttimetriä" – Lunta tulossa lisää jo sulaneen tilalle

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut