Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Louhinta alkoi Etu-Töölössä – Räjäytykset aiheuttavat liikennekatkoja

Kasin katutöiden urakoitsija on aloittanut louhintatyöt Caloniuksenkadulla tällä viikolla. Louhinta aiheuttaa lyhyitä häiriöitä liikenteeseen, sillä räjäytysten ajaksi kaikki liikenne jalankulkua myöten pysäytetään. Räjäytyksiä tehdään ajoittain ja niiden välissä voi olla päivien taukoja.

Varoitusmerkkiääniä soitetaan noin 20–30 sekuntia ennen räjäytystä sekä noin viisi sekuntia sen jälkeen. Lyhimmillään koko pysäytys on ohi noin kahdessa minuutissa.

Louhintaan liittyviä porauksia ja räjäytyksiä tehdään pääsääntöisesti arkisin klo 7–22 välisenä aikana, ja tarvittaessa myös viikonloppuisin. Räjäytyksiä ei tehdä yöaikaan. Caloniuksenkadulla louhintatöitä tehdään ajoittain alkukesään asti.

Jokainen räjäytys valmistellaan huolella. Yhden päivän aikana voidaan tehdä useampia räjäytyksiä, joiden lukumäärä vaihtelee muutamasta enimmillään noin kymmeneen räjäytykseen asti.

Louhinnan avulla uusille vesihuoltoputkille tehdään tilaa kallioon.

Kasin katutyöt on Caloniuksenkadulla, Runeberginkadulla ja Helsinginkadulla sekä niiden sivukaduilla käynnissä oleva katuremontti, joka kestää noin kaksi vuotta.