Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet kameratolpat alkavat pian räpsyä näissä paikoissa Helsingissä – antavat myös kuljettajasta aiempaa tarkempaa tietoa

Yksitoista uudenlaista liikenneturvallisuuskameraa asennettu eri puolille Helsinkiä ja ne otetaan käyttöön 1. helmikuuta.

Valvonnalla voidaan vähentää liikenneonnettomuuksia, jotka aiheutuvat ylinopeudesta tai punaista päin ajamisesta. Kameroilla voidaan jatkossa valvoa myös esimerkiksi bussikaistojen väärinkäyttöä, sekä matkapuhelimen ja turvavyön käyttöä ajon aikana.

– Kameroiden paikat on valittu huolella ja perustuvat periaatteisiin, joissa korostuvat onnettomuusmäärät ja koettu turvallisuus, liikennemäärät, nopeusrajoitus ja alueelliset seikat kuten esimerkiksi koulujen läheisyys. Tärkeää on myös, että kohteessa voidaan valvoa mahdollisimman montaa asiaa kerralla, kertoo tiedotteessa tiimipäällikkö Inga Valjakka Helsingin kaupungin liikenne- ja katusuunnittelusta.

Ensimmäiset 14 nopeuskameraa useista kymmenistä ovat nyt rakenteilla Helsingin kaduille – näihin paikkoihin ne tulevat

Vuoteen 2025 mennessä näitä tutkatoimintoon perustuvia kameroita tulee Helsingin kaupunkikuvaan 70 kappaletta. Kameroiden asennuksesta ja alustavista sijainneista päätettiin vuonna 2018 kameravalvonnan yleissuunnitelmassa.

Kaupunki vastaa liikenneturvallisuuskameran edellyttämän laitteiston, eli laitekotelon ja pylvään, hankinnasta ja asennuksesta.

Peltipoliisi kuvasi 19 pyöräilijää ajamassa punaisia päin Helsingin kantakaupungissa – poliisilta tiukka muistutus

Itse kamerat ja valvonta kuuluvat poliisille. Kaupunki ja poliisi ovat tehneet tiivistä yhteistyötä liikenneturvallisuuskameroiden sijoittamisperiaatteiden ja yleissuunnitelman laatimisesta lähtien.

– Poliisilla on niin sanotusti nollavisio liikenteessä, mikä tarkoittaa sitä, että kenenkään ei tarvitsisi kuolla tai loukkaantua vakavasti. Uusien kameroiden erityisenä tavoitteena on turvata jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Kamerat on sijoitettu liikenneturvallisuuden näkökulmasta erinomaisesti lasten kouluteiden varrelle, toteaa tiedotteessa ylikomisario Jari Kaikko Helsingin poliisilaitokselta.

Uudet 11 kameraa on sijoitettu tasaisesti ympäri Helsinkiä, jotta niiden vaikuttavuus näkyisi koko kaupungin tasolla. Lisäksi Mechelininkadulla on ollut noin vuoden verran toiminnassa kaksi uudenmallista liikenneturvallisuuskameraa.

Kauko-ohjattavalla ajokillaan peltipoliisia räpsyttänyt "Vesa" kertoo IS:ssa, miten kaikki tapahtui: "En olisi mitenkään uskonut"

Parhaillaan tutkitaan sopivia paikkoja jo seuraaville kameroille

Kaupungin tavoitteena on asentaa investointimäärärahojen puitteissa keskimäärin 14 uutta tolppaa vuosittain.

– Osa tolpista tullaan toteuttamaan myös kadunrakennushankkeiden yhteydessä. Siten kaikki 70 kameravalvontapistettä voivat olla maastossa jo ennen määräaikaa, täsmentää tiimipäällikkö Inga Valjakka.

Itäkeskuksen yliajopaikalle vaaditaan liikennevaloja adressilla

Helsingin sisääntuloväylille kaavaillaan tiheää nopeusvalvontaa: Näihin paikkoihin uudet kamerat tulisivat

USU: Nopeusvalvontakameroita on jouduttu pitämään poissa käytöstä – valtio menettää ainakin 12 miljoonan sakkotulot

"Siis mitä silmäni näkevät", hämmästyi ylikomisario: Peltipoliisin kuvaan tallentui kauko-ohjattava pienoismalli

Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."