Nuorten kesäsetelin arvo nousee

Helsinkiläisille yhdeksäsluokkalaisille jaettavan kesätyösetelin arvo nousee 325 euroon. Nuori pitää työllistää vähintään 60 tunniksi, josta tulee maksaa palkkaa vähintään 400 euroa.

– Haluamme rohkaista työnantajia hyödyntämään nyt kesätelin tuen ja sen avulla tarjoamaan työkokemuksia nuorille, sanoo nuorten työelämätaitojen suunnittelijana aloittanut Sami Komppula.

Koronatilanteesta huolimatta viime kesänä setelin avulla työllistyi 1 279 nuorta. Kesäsetelinuoria eniten työllistivät liikunta- ja vapaa-ajan toimijat sekä ja toimisto- ja mediatyö. Perinteisesti paljon nuoria työllistänyt kahvila- ja ravintola-ala sen sijaan työllisti koronan myötä aiempaa vähemmän.

Kesäsetelillä nuoria voivat työllistää yritykset, yhdistykset, säätiöt ja seurakunnat sekä esimerkiksi harrastusseurat ja taloyhtiöt. Valtio, kunta tai yksityinen henkilö sen sijaan ei. Työnantajan ei tarvitse sijaita Helsingissä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut