Koronarokotukseen vain ajanvarauksella – kaupunki toivoo malttia

Helsinkiläisiä aletaan rokottaa vanhimmista ikäluokista alkaen kansallisen rokotusjärjestyksen mukaan. Marko Kauko

85-vuotiaiden ja sitä vanhempien helsinkiläisten sekä heidän omaishoitajiensa koronarokotukset alkavat 1. helmikuuta.

Rokotuksia annetaan aluksi Jätkäsaaressa, Malmilla ja Myllypurossa. Aika varataan verkosta koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300 arkisin kello 8–18. Neljäs rokotuspiste saadaan mahdollisesti myöhemmin.

– Puhelinajanvarauksen kapasiteetti on mitoitettu suureksi, mutta toivomme malttia varsinkin alussa. Toivomme myös, että muut kuin nyt rokotusvuorossa olevat eivät vielä soittaisi, vaan jaksaisivat odottaa vuoroaan, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Ensi viikolla on käytettävissä reilut 2 000 rokotetta. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneitä helsinkiläisiä on noin 14 000.

– Tällä hetkellä rokotteita on käytössä melko vähän. Etenemme rokotuksissa sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Siitä, miten nopeasti jatkossa rokotukset edistyvät, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tähän vaikuttaa paljon AstraZenecan rokotteen myyntilupa, kertoo tiedotteessa terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Rokotuksista lähetetään tiedote kotiin ja kaupungin mukaan iäkkäimmille helsinkiläisille on myös tarkoitus soittaa koronarokotuksista.

Juttua muokattu 2.2.: korjattu rokotusajanvarauksen numero oikeaksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut