Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Tunnen, että aika on oikea ikonisen hahmon paluulle" – Renny Harlin ohjaa uuden Komisario Palmu -elokuvan

Renny Harlin tuo uuden Komisario Palmu -elokuvan valkokankaalle. Sarjan ensimmäinen elokuva perustuu Mika Waltarin ennenjulkaisemattomaan käsikirjoitukseen.

Kyseessä on ensimmäinen Palmu-filmatisointi yli 50 vuoteen legendaaristen Matti Kassilan ohjausten jälkeen. Harlin käsikirjoittaa elokuvan valkokankaalle yhdessä teatteriohjaaja ja kirjailija Joel Elstelän kanssa, joka on Komisario Palmu -hahmojen luojan, kirjailija Mika Waltarin tyttärenpoika ja edustaa samalla myös Waltarin perikuntaa.

Elokuvan suunniteltu ensi-ilta on vuonna 2023, näyttelijävalinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Renny Harlin sanoo kasvaneensa Palmu-elokuvien parissa ja haaveilleensa Palmu-elokuvan ohjaamisesta pitkään.

– Nyt, kun olemme Solar Filmsin Markus Selinin ja Jukka Helteen kanssa päässeet yhteistyöhön Mika Waltarin perikunnan ja heitä edustavan Joel Elstelän kanssa, tunnen, että aika on oikea ikonisen elokuvahahmon paluulle, hän sanoo tiedotteessa.

– Komisario Palmun kohdalla kaikki alkaa tietenkin itse päähenkilön rosoisesta, kuivan huumorin värittämästä huippuälykkäästä persoonasta. Haluan tuoda hänet takaisin niin nuorelle sukupolvelle kuin vanhemmille rikosmysteerien ystävillekin.