Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jumbon Prisman työntekijöillä tällä viikolla yli 10 koronatartuntaa Vantaalla – Muuntovirusta epäillään

Vantaalla sijaitsevan Prisma Jumbon työntekijöillä on todettu tämän viikon aikana 12 koronavirustartuntaa, tiedottaa HOK-Elanto.

Vantaan kaupungin mukaan kyseessä saattaa alustavien tutkimustulosten perusteella olla muuntovirus. Tapauksia ei kuitenkaan ole varmistettu muuntoviruksen aiheuttamiksi.

HOK-Elanto tiedottaa ohjanneensa työntekijät omaehtoiseen karanteeniin heti, kun ensimmäiset sairaustapaukset ilmenivät. Asiakkaiden tartuntariskiä pidetään pienenä.

– Terveysviranomainen ei katso asiakkaiden altistuneen. Myymäläasiointi on luonteeltaan lyhytkestoista ja myymälässä on pidetty hyvää huolta hygieniakäytännöistä sekä käytetty kasvosuojaimia. Jumbon Prisman toiminta voi viranomaisen päätöksellä jatkua normaalisti. Kaupassa nyt työskentelevät henkilöt eivät ole olleet kontaktissa sairastuneiden kanssa. Pintojen puhtaudesta ja hygieniakäytännöistä pidetään hyvää huolta, kuten aiemminkin, sanoo HOK-Elannon Prismoista vastaava toimialajohtaja Lassi Juntunen tiedotteessa.

Vantaan kaupungin mukaan tartunnoille altistuneet ihmiset kartoitetaan ja asetetaan karanteeniin, kunnes sairastumisriskiä ei enää ole. Kaupungin tartuntatauti- ja hygieniayksikkö seuloo kaikki työntekijät, jotka ovat työskennelleet Jumbon Prismassa 30. joulukuuta tai sen jälkeen.

Muuntovirusepäilyn vuoksi kontakteja määritellään kaupungin mukaan altistuneeksi tavallista herkemmin. Oireettomat altistuneet testataan heti ja uudelleen ennen karanteenin päättymistä.