Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin Uutisilla ennätysmäärä lukijoita – katso ketkä ovat uutisten takana

Media: Tuoreen Kansallisen Mediatutkimuksen mukaan Helsingin Uutiset tavoittaa jo 485 000 lukijaa joka viikko.

Kahden sijaan kuusi aluepainosta, kolminkertaistettu paikallisten uutisten määrä, moniääninen ja keskustelua herättävä kolumnirinki, kolmen kaupunginosalehden hankinta ja niiden kehitystyö, verkkoalustan uudistaminen, näköislehti- ja uutissovelluksen lanseeraus sekä paikallisten uutisten vieminen jatkossa myös HSL:n bussien medianäytöille.

Siinä listaa toimenpiteistä ja keinoista, joilla Helsingin Uutisia on uudistettu viimeisen vuoden ja uudistetaan seuraavien kuukausien aikana.

– Uskon vahvasti, että Helsingissä on kova kysyntä aidosti helsinkiläiselle, laadukkaalle ja paikalliselle uutismedialle. Tähän suuntaan olemme halunneet toimintaamme kehittää ja kehitämme edelleen, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja ja Etelä-Suomen Media Oy:n paikallisjohtaja Karri Kannala.

Tiistaina julkaistun tuoreen Kansallisen Mediatutkimuksen (KMT 2020) mittauksen mukaan Helsingin Uutiset tavoittaa paperi- ja verkkolehdillään viikossa jo 485 000 lukijaa.

– Vaikka mittaustapa onkin uudistunut, voidaan silti sanoa, että Helsingin Uutisilla on enemmän lukijoita kuin koskaan ennen – ja kasvu on aidosti merkittävä, Kannala iloitsee.

Vuosi sitten julkaistussa Kansallisessa Mediatutkimuksessa vastaava luku oli 366 000 lukijaa.

Hyvä lukijamääräkehitys on palkinto henkilöstön kovasta työstä.

– Olen erityisen tyytyväinen siihen, että vahvan verkkolukemisen lisäksi myös painetun lehtemme lukijamäärä kasvaa. Verkossa puolestaan korostuu voimakkaasti nuorempien aikuisen, 25–45-vuotiaiden tavoitettavuus. Tämä osoittaa, että paikalliset uutiset kiinnostavat laajasti myös niitä, joille paperinen lehti ei enää välttämättä ole osa arkea, mutta journalistinen sisältö eri jakelukanavissa tarjoiltuna sitä on.

Kannalan mukaan hyvä lukijamääräkehitys on palkinto henkilöstön kovasta työstä.

– Motivaatio ja nälkä varmasti vain kasvaa. Samalla meillä on myös velvollisuus kehittää uutistyötämme ja tuotettamme yhä paremmaksi.