Legendaariseen Saiturinpörssiin tullaan "nippelien ja nappelien" takia – näin ketju kommentoi laajenemissuunnitelmia Helsingissä

Kauppa: Asiakas toteaa, että Saiturinpörssistä saa ”kaikenlaista nippeliä ja nappelia”. Ketju aikoo kasvaa maltilla.

Vuosaarelaisella Olavi Alangolla, 81, on upea suunnitelma. Hän aikoo rakentaa lapsenlapsien lemmikkieläimille suuren häkin. Tarkemmin sanottuna häkistä tulee koti useille erilaisille liskoille ja käärmeille.

– Olisivatko ne gekkoja tai muita liskoja? pohtii Kontulan Saiturinpörssistä rakennustarvikkeita viime tiistaina etsinyt Alanko.

Häkki syntyy tavaratalon vanhasta kaapista.

– Olen tehnyt vastaavan kerran aiemminkin. Nyt pitää tehdä uusi, koska liskot tuppaavat lisääntymään.

Yli metrin mittaista häkkiä varten Alangolla on omassa autossa runsaasti pleksilevyä. Saranoihin sopivia ruuveja ja muttereita Alanko uskoi löytyvän juuri Saiturinpörssistä.

– Kävin ensin rautakaupassa ja etsin netistä, mutta en löytänyt riittävän pieniä ruuveja. Onneksi täältä löytyi, Alanko kertoo myymälässä.

Vuonna 1996 avattu Kontulan ostarin Saiturinpörssi on ketjun toiseksi vanhin myymälä. Alanko ennätti asua Kontulassa yli 60 vuotta ennen kuin muutti Vuosaareen kymmenen vuotta sitten. Saiturinpörssiin hän ajaa muun muassa silloin, kun haluaa tarjota eläimille jotain hyvää.

– Ostan täältä esimerkiksi linnunruokaa.

Riitta Kobayashi ei ollut yhtä onnekas kuin Alanko. Hän etsi Saiturinpörssistä liukuesteitä kenkiinsä.

– En löytänyt tällä kertaa sopivan kokoista. Mutta eiköhän täältä tule ostettua suihkusaippuaa ja karkkia.

Kontulassa asuva Kobayashi käy Saiturinpörssissä pari kertaa viikossa.

– Tästä kaupasta löytyy kaikenlaista nippeliä ja nappelia. Odotan kevättä ja kukkien laittoa. Fillariin ostan renkaat, sisäkumin ja venttiilit, hän suunnittelee.

Mieleen on jäänyt yksi erityinen ostos viime joulukuulta.

– Ostin pojantytöille unisiepparit, joissa on sulkia. Mietin, että olisivatko teinit halunneet mieluummin rahaa, mutta he sanoivat ”mummo, tämähän on ihana”, Riitta Kobayashi muistelee.

85-vuotiaan Liisa Rusilon ostoslistalla on ruoanlaitossa tarvittava suppilo. Koska juuri oikeanlaista ei löytynyt, Rusilo osti pienen muovikauhan.

– Aina täältä jotain löytyy. Tämä kauha on sopivan kokoinen, kun tekee ruokaa yhdelle. Hämmentelen tällä puuroa, sanoo kerran viikossa Saiturinpörssissä käyvä Rusilo.

Helsingin Uutiset haastatteli juhlalehteä varten useita pitkäaikaisia ilmoitusasiakkaita.

Saiturinpörssi on mainostanut lehdessä vuodesta 1992 lähtien, jolloin ensimmäinen liike avattiin Malmille.

– Helsingin Uutiset, silloinen Alueuutiset on ollut Saiturinpörssin päämainoskanavana koko 29-vuotisen toimintamme ajan, sanoo varatoimitusjohtaja Jani Viljola.

Alkuaikoina Saiturinpörssi piirsi kuvat ja teki tekstit itse.

–  Nämä raapustukset sitten yrityksenne edustaja Jukka Tuominen tuli aina noutamaan sovittuun aikaan. Niitä ei lähetelty sähköisenä. Sama hieman kotikutoinen mainontamme on edelleenkin voimissaan, tosin uusin menetelmin.

Saiturinpörssi on kokeillut pienimuotoisesti myös televisiota ja radiota.

–  Nämä eivät ole antaneet riittävän hyvää vastakaikua.

Sosiaalisen median kanavat, kuten omat kotisivut ja Facebook ovat tuoneet Viljolan mukaan hyvän lisän lehti-ilmoitteluun.

– Nämä ovat nopeuttaneet mainonnan rytmiä ja niiden avulla saamme nopeasti nostettua esille ajankohtaisia tuotteita. Kilpailut ovat myös erittäin suosittuja ja saavat aikaan mukavaa pöhinää.

Saiturinpörssillä on yhdeksän liikettä, joista seitsemän on Helsingissä. Uusin liike avautui viime keväänä Makkaratalon Citycenteriin.

Tuleeko uusia myymälöitä vielä lisää?

– Saiturinpörssi on kasvanut maltillisesti ja hallitusti. Valloitusmentaliteetilla emme ole liikkeellä, mutta olemme avoimia lisämyymälöille, jos sopiva paikka eteen tulee, varatoimitusjohtaja kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut