Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppoihin ilmestyi uusi Pirkka-olut – alkoholia Ruotsista tuttu määrä

Viime vuonna tuli kymmenen vuotta siitä, kun Pirkka III -oluen valmistus alkoi Suomessa. Ennen tätä halpaolutta oli pantu Hollannissa.

Supersuosittu juoma on saanut rinnalleen lukuisia erityylisiä Pirkka-oluita aina sitä mukaa, kun uudet tyylit tulevat suosituiksi.

Iisalmelaisen Olvin valmistaman lagerin lisäksi tarjolla on ollut myös pienpanimon valmistamaa ipaa ja muita vahvemmin humaloituja oluita.

Uusin Pirkka palaa miedompiin makuihin. 4,7 prosentin sijaan siinä on alkoholia 3,5 prosenttia. Keskon tiedotteen mukaan suomalaiset asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia vähäalkoholisista oluista.

– Nyt halusimme tarjota uuden miedomman vaihtoehdon suosituimman Pirkka-oluen rinnalle, kertoo oluista vastaava osto- ja myyntipäällikkö Minna Lantto tiedotteessa.

Olvin panema lager on valmistettu K-Citymarket-ketjun 50-vuotisjuhlan kunniaksi ja sitä saa vain Citymarketeista.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Ruotsissa 3,5-prosenttiset oluet ovat yleisiä, koska tätä vahvempia ei länsinaapurin maitokaupoissa saa myydä.

Suomessa vastaavat oluet ovat harvinaisia, mutta esimerkiksi Hartwall on valmistanut pitkään Sininen 3,5% -olutta. Myös Olvi kokeili 2010-luvulla "kakkosvahvuista" Sven Tuuva -olutta. Sen valmistus päättyi kolmen vuoden jälkeen vuonna 2015.

Pienpanimoilla alle neljäprosenttiset oluet ovat suuria panimoita yleisempiä.

Suomalaisten tsekkiläinen suosikkiolut Velkopopovický Kozel Dark kerännyt mainetta vahvasta mausta, mutta alkoholia siinä on kuitenkin maltilliset 3,8 prosenttia.