Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi selvittää lastensuojelun ja koulun toimintaa Koskelan henkirikokseen liittyen – "Eri viranomaisten toiminta on ollut tutkinnassa esillä"

Helsingin poliisi selvittää viranomaisten toimia ennen 4. joulukuuta tapahtunutta Koskelan henkirikosta. Esiselvitys käynnistettiin torstaina.

Selvityksen alla on lastensuojelun ja koulun toiminta, eli toimenpiteet ja niiden riittävyys liittyen muun muassa esitutkinnassa selvinneisiin rikoksen uhriin kohdistuneeseen pitkään jatkuneeseen kiusaamiseen ja useisiin pahoinpitelyihin.

Koskelan murhan 3 epäiltyä yhä vangittuina – esitutkinnassa paljastui uusia uhriin kohdistuneita rikosepäilyitä, kokenut poliisi kuvaa tekoja "sadistisiksi"

– Asian selvittäminen on alussa ja siitä kerrotaan tässä vaiheessa tämän verran. Koskelan murhatutkinnan alusta asti ja asiasta on keskusteltu myös asianomistajatahon kanssa. Esiselvitys käynnistettiin asian siirryttyä syyteharkintaan 28. tammikuuta. Viestimme esiselvityksestä avoimesti, koska poikkeuksellisen vakava henkirikosepäily on ollut laajassa yhteiskunnallisessa keskustelussa. Toivomme nyt työrauhaa asian esiselvittelylle, sanoo tiedotteessa rikosylitarkastaja, rikostutkintayksikön johtaja Jonna Turunen.

"Nuorten karkailu on ilmiö, mitä ei missään tapauksessa pitäisi olla" – Apulaispormestari Sanna Vesikansan mukaan Helsinki parantaa lastensuojelua konkreettisilla toimilla

Asiaan on tutkinnanjohtajaksi nimetty rikoskomisario Markku Silen.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun esiselvitys on tehty.

Poliisi kertoo kylmäävistä yksityiskohdista 16-vuotiaan henkirikoksessa: "Uhria on pidetty kaverina, mutta samaan aikaan kiusattu" – Koskelan murhan uhriin kohdistettiin pitkäkestoista, voimakasta ja osin nöyryyttävää väkivaltaa

Yhä useampi lapsi hakee korona-ajan chatista apua väkivaltatilanteeseen tai muuhun vakavaan ongelmaan – "Signaalit ovat nähtävissä ja niihin pitää puuttua"

Alaikäisten epäiltyjen määrä henkirikoksissa tai niiden yrityksissä hyppäsi kovaan nousuun – "Selvittämätön mutta selvä muutos"

Helsinkiläiskaupunginosan Facebook-ryhmä pantiin jäähylle kun keskustelu nuorisosta kuohahti – "Jutut saaneet matkalla hieman värikynää"

Helsingin poliisi oikoo rajuja väitteitä pelkoa herättävistä katujengeistä – "Mukana saattaa olla tavallisia nuoria"