Kirsi Piha kertoo lähtevänsä pormestarikisaan, jos kokoomuslaiset niin haluavat – tiukka viesti spekuloijille: "Ei kiinnosta paskan vertaa..."

Europarlamentissa vaikuttanut Kirsi Piha kuvattuna vuonna 1997. Piha oli myös kansanedustajana vuoteen 2003, jolloin ei enää asettunut ehdolle. Arkisto/Olli Herranen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Viestintäkonsultti ja viestintätoimisto Ellun Kanojen perustaja Kirsi Piha kertoo Twitterissä, että lähtee kokoomuksen pormestariehdokkaaksi Helsinkiin, mikäli puolue niin haluaa.

– Jos kokoomuslaiset sanovat kyllä, ryhdyn Helsingin pormestariehdokkaaksi. JOS tulen valituksi tehtävään, lupaan varmuudella suhtautua siihen valtavalla innolla ja asianmukaisella vakavuudella. Palvelisin Helsinkiä ja helsinkiläisiä mieluusti, Piha twiittaa.

Anni Sinnemäki odotetusti vihreiden pormestariehdokkaaksi – Helsingin kokoomuksella ratkaisu venyy: "Tämä on hassu kulma tähän asiaan, että kiire, kiire"

Ilta-Sanomien mukaan puolue käsittelee ehdokasvalintaa illalla kokoomuksen Helsingin piirin hallituksen kokouksessa.

Päätöksen ehdokkaasta tekee Helsingin piirikokous helmikuun aikana. Toinen kisaan ilmoittautunut ehdokas on kansanedustaja Wille Rydman.

Kun Helsingin kaupunkisuunnittelusta väännetään, Anni Sinnemäen nimi nousee usein esiin – "Ihmisten totuttua johonkin uudistukseen siihen on yleensä oltu tyytyväisiä"

Pitkin matkaa on arveltu, että kokoomus tarvitsee Helsingissä liberaalin pormestariehdokkaan, joka voisi estää vihreiden nousun suurimmaksi puolueeksi ja Anni Sinnemäen valinnan pormestariksi. Jan Vapaavuoren (kok.) lähdön jäljiltä uusjaossa huhtikuun kuntavaaleissa on kaikkiaan liki 30 000 ääntä.

Kirsi Pihalla on viesti myös spekuloijille:

– Ps. Spekulanteille tiedoksi, että mua ei kiinnosta paskan vertaa kaikenlaiset rajapinta-analyysit ja tarkoitushakuiset persu/viherspekuloinnit, hän twiittaa.

Päätoimittaja Kannala: Kokoomus panttaa pormestariehdokastaan – siihen on 2 syytä

Kirsi Pihaa pidetään yleisesti ottaen liberaalimpana kuin puolueen oikeaa laitaa edustavaa Wille Rydmania, joka on nostanut somepäivityksissään esiin muun muassa maahanmuuttopolitiikan aiheuttamia haasteita Helsingille.

Kokoomusäänestäjien lipsumista persuihin tuskin pidetään kokoomuksessa kuitenkaan yhtä vakavana uhkana kuin äänien siirtymistä vihreille, sillä vihreät oli jo viime euro- ja eduskuntavaaleissa suurin puolue Helsingissä. Jussi Halla-ahon (ps.) kansansuosiosta huolimatta perussuomalaisilla on tällä hetkellä Helsingin kaupunginvaltuustossa vain viisi paikkaa.

Helsingillä on pakkomielle kasvaa, sanoo pormestarikisaan lähtenyt Jussi Halla-aho – "Valtaosa muuttovoitosta tulee ulkomailta ja se edistää kaikkea kielteistä"

Helsinkiläiset Toni, 26, ja Tiina, 25, edustavat puoluetta, jota moni ei vieläkään tunne – silti ura politiikassa kiinnostaa ja puolisokin löytyi sieltä: "Moni muu olisi varmaan jo kyllästynyt"

Paavo Arhinmäki "asuu kaavoittamallaan alueella" ja pyrkii Helsingin pormestariksi – "Ne, jotka maalaavat Itä-Helsingistä kuvaa, jossa autot palavat, eivät yleensä ole täällä edes käyneet"

"Emme ole mikään vihreiden tai kokoomuksen apupuolue" – Helsingin pormestariksi pyrkivä SDP:n Nasima Razmyar listaa tavoitteensa ja kertoo mikä häntä riepoo nuorisojengikohussa

Jussi Halla-Aho Helsingin Uutisissa: Kiintiöt ja tasa-arvo ovat keskenään ristiriidassa – "Tuntuu, että tärkeintä on, mitä ryhmää ihminen edustaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut