Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katajanokan Altaan ruuhkat ärsyttävät: "Kaikki lähiseudun triathlonistit saapuneet paikalle" – kylpylä teki tarkennuksia sääntöihin

Kylpylä: Kilpauimarit ja olemattomat turvavälit ärsyttävät Katajanokan kylpylässä.

Muiden Helsingin uimahallien ollessa koronan vuoksi suljettuna, on merikylpylä Allas Sea Poolissa ollut uimareita ruuhkaksi asti.

Erityisen häiritseväksi monet ovat kokeneet altaille harjoittelemaan tulleet kilpauimarit. Ruuhkaa on ollut jopa päiväaikaan.

– Kova ruuhkapiikki on arkisin nopeiden radalla kello 9–13. Kaikki lähiseudun triathlonistit ovat saapuneet paikalle, vailla allasetikettiä, vailla käyttäytymissääntöjä. Miksi uimavahdit eivät puutu näiden uimareiden härskiyteen, kysyy uimalan Facebook-sivuille ajatuksensa postannut nainen.

Keskustelu kilpauimareiden käytöksestä virisi, kun Allas julkaisi viime viikolla sivuillaan päivityksen, jossa se kertoo saaneensa paljon kysymyksiä mahdollisista ruuhkapiikeistä.

– Olemme saaneet ihmisiltä kyselyitä, että milloin kannattaa tulla, toteaa toimitusjohtaja Bodil Ståhl.

Ruuhkien vuoksi lippujen myyntitahtia on jouduttu rajoittamaan. Ihmiset kertovat jonottaneensa jopa tunnin.

– Jonot syntyvät siitä, että otamme sisään vain tietyn määrän. Olemme myyneet 30 lippua joka puolessa tunnissa. Sitten pidämme tauon, Ståhl sanoo.

Toimitusjohtaja kertoo, että kylpylässä on myös tehty tarkennuksia sääntöihin.

– Emme voi rajoittaa, ketkä tänne tulevat uimaan, mutta sen me olemme rajoittaneet, että täällä ei saa olla ohjattua toimintaa. Kukaan ei saa olla valmentamassa eikä saa olla mitään joukkueharjoittelua.

Jäsenillä on merikylpylään rajaton käyttöoikeus, eikä heidän tarvitse jonottaa.

Ruuhkien lievittämiseksi kylpylän aukioloaikoja on pidennetty. Ovet ovat toistaiseksi auki arkisin kello 6.30–21, lauantaisin 8–21 ja sunnuntaisin kello 9–21.

– Nyt kun avaamme aikaisemmin, uskomme että siitä on iso apu pitkin päivää. Lisäksi aikaisemmin kylpylässä sai samalla rannekkeella oleskella koko kymmenen tuntia. Nyt se on voimassa kaksi tuntia, jatkaa Ståhl.

Käyttäjät kertovat, että ruuhkia on ollut sekä altailla, mutta erityisesti pukuhuoneissa. Moni on oudoksunut olemattomia turvavälejä sekä maskittomuutta.

– Toinen ihmetyksen aihe oli miten moni poukkoili paikalla ilman maskia, toteaa yksi uimareista.

– Viimeksi olin ainoa pukkareissa maskin kanssa, toinen toteaa.

Toimitusjohtajan mukaan maskeja suositellaan erityisesti pukuhuonetiloissa.

– Tämä on sama asia kuin julkinen kulkuneuvo ja vaatii sitä, että ihmiset itsekin pitävät turvaväleistä kiinni. Olemme pyrkineet kaikin tavoin varmistamaan, että täällä olisi turvallista käydä. Korona ei onneksi näytä tarttuvan hyvin kloorivedessä. Emme tiedä yhtään täältä tartunnan saanutta.

Pukuhuoneisiin on asennettu sisäilmaa puhdistavia Genano-teknologialla varustettuja laitteita.

Joukkorahoituksella syksyllä 2016 avattu Katajanojan merikylpylä on kamppaillut pitkään talousvaikeuksien kanssa.

Kylpylä on anonut ja saanutkin kaupungilta useaan otteeseen maksuvapaita kuukausia pystyäkseen jatkamaan toimintaansa. Viime vuonna se oli koronan vuoksi suljettuna kaksi ja puoli kuukautta.

– Nyt olemme kuunnelleet jäseniämme. Heille on tärkeää, että he pääsevät harrastamaan ulkona liikuntaa, toimitusjohtaja Bodil Ståhl sanoo.

Jäseniä on 1 200.