Torikortteleiden vapaita tiloja jaetaan julkkiksille maksutta kuukaudeksi kokeilukäyttöön – tarkoituksena elävoittää keskustaa

Kokeilun toivotaan tuovan eloa keskustaan. Arkistokuva. Arkisto/Anniina Virtanen
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsingin keskustan Torikortteleiden vapaat liiketilat otetaan nyt sisällöntuottajien ja somevaikuttajien kokeilukäyttöön aina kuukaudeksi kerrallaan maksutta.

Kyse on Tilanvaltaajat-kokeilusta, jossa Torikorttelit yhteistyössä markkinointitoimisto PING Helsingin kanssa tutkii kaupunkikeskustan ja kivijalkakaupan kehittämisen haasteita ja mahdollisuuksia yhdistettynä sosiaalisen median kuluttajia liikuttavaan voimaan.

Tilanvaltauskokeilu alkoi helmikuun alussa. Ensimmäiset Tilanvaltaajat ovat Manuela Bosco ja Tuure Kilpeläinen joukkoineen. Vallattava tila on 84 neliötä Kiseleffin talosta, aivan Senaatintorin laidalta, osoitteesta Aleksanterinkatu 28.

– Tämä on meille todella upea ja inspiroiva mahdollisuus päästä kokeilemaan luovaa liiketilan käyttöä! Tuomme Torikortteleihin helmikuuksi Boskil popupin, joka on yhdistelmä taidetta, kulttuuria ja shoppailua Helsingin keskeisimmällä paikalla, sanovat Manuela ja Tuure tiedotteessa.

Laajemmassa kontekstissa kyse on koko kaupunkikeskustan tulevaisuuden pohdinnasta ja kehittämisestä. Hiljenevä kaupunkikeskusta ja kivijalan tulevaisuus ovat nousseet puheenaiheeksi erityisesti nyt korona-aikaan.

– Verkkokauppa, ostoskeskukset ja nyt tietysti vielä korona ovat imeneet kaupunkikeskustojen elinvoimaa. Helsingin kaupungin omistamana kiinteistökehitysyhtiönä haluamme ehdottomasti olla aktiivisesti mukana kehittämässä mielenkiintoista, eloisaa ja viihtyisää kaupunkikeskustaa ja auttamassa palautumista uuteen normaaliin, sanoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut