Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

22-vuotias seurusteli 15-vuotiaan koulukodista karanneen kanssa ja painosti seksiin – Hovioikeus korotti tuomiota törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

22-vuotiaan miehen seurustelu 15-vuotiaan tytön kanssa oli törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, päätti Helsingin hovioikeus. Samaan tulokseen oli jo aiemmin päätynyt Itä-Uudenmaan käräjäoikeus, mutta hovioikeus korotti miehen ehdotonta vankeustuomiota.

Oikeus katsoi, että mies oli painostanut tyttöä seksiin silloinkin kun tämä ei halunnut. Lisäksi mies oli kerran kuristanut tyttöä niin, että tämän kaulaan jäi jälki.

Oikeuden mukaan mies oli käyttänyt hyväksi myös tytön erityisen haavoittuvaa asemaa, sillä tämä asui miehen luona karattuaan koulukodista. Mies osti tytölle myös alkoholia, vaikka tytöllä ei aina ollut rahaa maksaa. Siksi tyttö sanojensa mukaan tunsi olevansa miehelle jotain velkaa.

Hyväksikäyttö tapahtui muutama vuosi sitten pääkaupunkiseudulla.

Tekijän nimeä ei julkaista uhrin yksityisyyden suojelemiseksi.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä 2 vuoden ja 8 kuukauden mittaiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeus näki tapahtumat samassa valossa kuin käräjäoikeus, mutta ankaroitti rangaistusta 3 vuoden pituiseksi.

Mies valitti hovioikeuteen vaatien ensisijaisesti koko syytteen hylkäämistä ja toissijaisesti syytteen hylkäämistä siltä osin kuin hänen on katsottu painostaneen asianomistajaa osaan sukupuoliyhteyksistä ja käyttäneen hyväksi asianomistajan haavoittuvaa elämäntilannetta.

Syyttäjä puolestaan vaati vastavalituksessaan tuomion korottamista 3 vuoden ja 2 kuukauden pituiseksi.

Hovioikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, vaan osapuolet voivat valittaa siitä 9. huhtikuuta asti.