Kokoomus saa eniten ääniä pääkaupunkiseudun yrittäjiltä, perussuomalaiset perässä, mutta kaukana

Pääkaupunkiseudun yrittäjien ykköspuolue on kannatuksella mitattuna kokoomus, toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset ja kolmantena vihreät, kertoo pääkaupunkiseudulle kohdennettu Yrittäjägallup.

Kantar TNS toteutti pääkaupunkiseudulle kohdennetun Yrittäjägallupin alueen yrittäjäjärjestöjen toimeksiannosta. Kyselyyn vastasi viime joulukuussa 1 149 pienten ja keskisuurten yritysten omistajaa pääkaupunkiseudulta.

Yrittäjägallupissa kysyttiin, mitä puoluetta pk-yrittäjät äänestäisivät, jos eduskuntavaalit olisi pidetty kyselyn aikaan.

Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa 15 prosenttia kyselyyn vastanneista. Vain kaksi prosenttia yrittäjistä ei olisi äänestänyt lainkaan.

Kyselyssä kantansa kertoneista pääkaupunkiseudun yrittäjistä 40 prosenttia antoi äänensä kokoomukselle. Toiseksi suosituin puolue oli Perussuomalaiset 14 prosentin kannatuksella. Vihreää liittoa kannatti 9 prosenttia.

Tutkimuksen virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut