Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piispa Teemu Laajasalo Helsingin Uutisten kolumnissa: Koulukiusaamisen lopettaminen ei ole mahdoton ongelma – se on opettajan ydinosaamiseen kuuluva taito

Joulukuun alussa tapahtunut raaka teinipojan murha Koskelassa on koskettanut monia. Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo muistuttaa Helsingin Uutisten kolumnissa, ettei ainutlaatuisesta tapauksesta pidä tehdä yleistyksiä ja lietsoa moraalipaniikkia.

– Kiusaaminen on jatkumo, joka kiihtyy. Kiusaamisessa tavoitteena on toisen alistaminen ja murtaminen. Me kysymme, kuinka nuori pystyy murhaamaan toisen? Meidän pitäisi kysyä, kuinka me aikuiset emme ole pystyneet pysäyttämään jatkuvaa ja kiihtyvää kiusaamista paljon aikaisemmin?

Laajasalo on sitä mieltä, että maailmassa on paljon mahdottomia ongelmia, mutta koulukiusaamisen lopettaminen ei ole sellainen.

– Se on opettajan ydinosaamiseen kuuluva taito ja tehtävä. Jos kysymys on resursseista tai osaamisesta, niitä täytyy vaatia lisää. Lopputuloksena kiusaamisen on päätyttävä, Laajasalo vaatii.

Lue koko kolumni tästä.