Päätoimittaja Karri Kannala: Suomi ei muuta maalle, paitsi Uudellemaalle

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo

Väestön väheneminen jatkuu maaseutumaisissa kunnissa, vaikka on koronakeväänä ja kesänä hieman hidastunutkin. Päätoimittaja Karri Kannala kirjoittaa Helsingin Uutisten pääkirjoituksessa, että asumisen hinta on ainut tekijä, joka voi jarruttaa muuttamista Uudellemaalle.

– Varsinkin pääkaupunkiseudulle ja erityisesti vielä Helsinkiin. Toisaalta Uudellamaalla, pääkaupunkiseudulla ja Helsingissä saa kaikkein varmimmin omansa pois omistusasunnosta, kun tulee aika siitä luopua. Yhä useammalla paikkakunnalla Suomessa näin ei enää ole. Siksi asumisen hintakaan ei ole Uudenmaan osalta pelkkä rasite, mutta se toki riippuu asukkaan tai perheen taloudellisesta tilanteesta, hän toteaa.

Maakunnista Uusimaa porskuttaa Kannalan mukaan omassa luokassaan.

– Muissa maakunnissa ovat harvassa ne kunnat, joiden väkiluku keskuskaupungin lisäksi kasvaisi, maakunnista itsestään puhumattakaan. Uudenmaan kehyskunnilla on valoisa tulevaisuus, kun liikenneyhteyksistä ja palveluista pidetään huoli. Tulijoita olisi niin Uudenmaan ulkopuolelta kuin pääkaupunkiseudultakin, Kannala sanoo.

Lue koko pääkirjoitus tästä.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut