Helsinkiläiskoululaisilla selvä mielipide kouluruoasta: "Ei ole hirvittävän hyvää ainakaan lapsen makuun" – Näin he parantaisivat asiaa

Näkökulmat: Uutisten viikon koululaisten mielipiteissä korostui kouluruoka sekä ideat siitä, millä eri keinoilla koululounas saataisiin maistuvammaksi ja hävikki vähenisi.

Osana viime viikolla vietettyä Uutisten viikkoa pyysimme helsinkiläiskoululaisia lähettämään toimitukseen mielipidekirjoituksia (HU 3.2.).

Muun muassa Pohjois-Haagan ala-asteella olikin heti loppuviikosta ahkeroitu mielipidekirjoitusten kanssa. Luokan 5C oppilas Saara Tuominen kaipaa petrausta kouluruoalla tarjottavaan näkkileipään.

– Muitakin leipävaihtoehtoja pitäisi olla. Ehdottaisin, että koululaisilta kysyttäisiin mitkä leivät ovat heille mieleen, Tuominen peräänkuulutttaa kirjoituksessaan.

Luokkatoveri Oliver Saarinen muistuttaa ruokahävikkiä käsittelevässä mielipiteessään, että kouluruokaa päätyy roskiin, koska siitä ei yksinkertaisesti pidetä. Myös Saarisella on konkreettinen ehdotus asian parantamiseksi:

– Ehdottaisin, että koulussa vietettäisiin toiveruokaviikkoa vähintään kerran kuukaudessa. Näin ruokahävikkikin pienentyisi todella paljon!

Niin ikään 5C-luokkaa Pohjois-Haagassa käyvän Siiri Makkosen mielestä koululounailla voi saada väärän kuvan kasvisruoasta:

– Koulun kasvisruoka ei ole hirvittävän hyvää ainakaan lapsen makuun, Makkonen kertoo mielipiteessään ja patistaa ruokapalveluvastaavia laittamaan ”reseptit kuntoon”.

Tehtaankadun 6A-luokan oppilas Emmi Maila puolestaan puuttuu selvään epäkohtaan: miksi lapsilla on harrastuksissa vuoroin etä- ja lähitreenejä, mutta samalla baarit ovat koko ajan auki.

Tämä klassikko on koululaisten lempiruoka Helsingissä – pizza vasta sijalla 10

Kauramaidon kokeilu alkaa Helsingissä – tarjolle kolmeen kouluun ja kahteen päiväkotiin

Päätoimittaja Kannala: "Medialukutaidon painoarvoa syytä lisätä kouluissa voimakkaasti"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut