Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättimäisen tietomurron kohteeksi joutunut Vastaamo on haettu konkurssiin

Psykoterapiakeskus Vastaamo on haettu konkurssiin, yhtiö tiedottaa verkkosivuillaan. Tammikuussa Vastaamo hakeutui selvitystilaan. Selvitysmies Lassi Nyyssönen Asianajotoimisto Fennolta on päättänyt, ettei selvitystilamenettelyä ole mahdollista soveltaa Vastaamoon. Nyyssönen onkin tänään torstaina saattanut konkurssihakemuksen vireille Helsingin käräjäoikeudessa.

Vastaamon liiketoiminta on siirtymässä Vervelle. Selvitysmies on keskiviikkona tehnyt asiasta esisopimuksen, mutta kaupan lopullinen hyväksyntä vaatii konkurssipesän pesänhoitajan ja velkojien hyväksynnän.

Tarkoituksena on, että Vastaamon asiakastoiminta jatkuu Vervessä 2. maaliskuuta. Terapiat pyörivät Vastaamossa 1. maaliskuuta asti.

– Henkilöstön siirtyminen Verveen mahdollistaa psykoterapeuteille ja psykiatreille vakaat puitteet jatkaa tärkeää asiakastyötään. Terapeuttimme ovat hyvin sitoutuneita asiakkaidensa laadukkaan hoidon jatkamiseen, sanoo Lassi Nyyssönen tiedotteessa.

Vastaamo kehottaa kaikkia nykyisiä asiakkaitaan keskustelemaan terapeuttinsa tai psykiatrinsa kanssa siitä, miten terapiasuhdetta jatketaan Vervessä. Kelan kuntoutuspsykoterapia on myönnetty nimetylle terapeutille ja voi automaattisesti jatkua hänen kanssaan uudessa yhtiössä. Esimerkiksi kunnan tai sairaanhoitopiirin maksamana hoitoon hakeutuneen sen sijaan pitää olla yhteydessä maksusitoumuksen tehneeseen tahoon.

Kaupassa ei Vastaamon mukaan siirry tietojärjestelmiä tai asiakastietoja, vaan asiakkuus alkaa Vervessä puhtaalta pöydältä. Verven käytössä on A-luokan Kanta-yhteensopiva asiakas- ja potilastietojärjestelmässä, kun Vastaamossa on ollut käytössä B-luokkaan kuuluva järjestelmä.

Vastaamo on ollut vaikeuksissa sen jälkeen, kun syksyllä selvisi sen joutuneen valtavan tietomurron ja kiristyksen kohteeksi. Kymmenien tuhansien ihmisten arkaluontoisia henkilötietoja ja potilaskertomuksia joutui vääriin käsiin ja julkaistiin pimeässä verkossa.

Tietomurron ja kiristyksen hoitaminen on Vastaamon mukaan ajanut sen taloudellisesti mahdottomaan tilanteeseen ja maksukyvyttömäksi.