Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat – Uusi rokotuspiste aloittaa toimintansa

Helsingissä alkaa rokottaa sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiita riskiryhmiä. Tänä vuonna 65–69 vuotta täyttävien, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotusten ajanvaraus alkaa maanantaina 15. helmikuuta. Kyseiseen ryhmään kuuluvat muun muassa ne, joilla on aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti tai vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus.

Käytössä on AstraZenecan rokote, joka on linjattu kansallisesti kohdennettavaksi alle 70-vuotiaiden rokotuksiin. Helsingissä on ensi viikolla käytössä noin 4 000 AstraZenecan rokotetta. Rokotusvuoroon tulevassa ryhmässä on noin 10 000 henkilöä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä.

Rokotuksia annetaan Myllypurossa, Malmilla ja Jätkäsaaressa. Uutena rokotuspisteenä avataan Messukeskus 17. helmikuuta.

Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Helsingin kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Myös tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien sekä heidän omaishoitajiensa rokotukset jatkuvat. 75-79 –vuotiaiden rokotukset on arvioitu alkavan viikolla 10 ja 70-74 vuotiaiden viikolla 12. Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella.