Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ei mitään logiikkaa" – Koronarajoitusten koukerot ravintoloissa eivät mahdu edes mentalisti Pete Poskiparran tajuntaan

Televisiostakin tuttu mentalisti Pete Poskiparta ihmettelee Twitterissä ravintoloiden asiakasmäärärajoituksia, joiden logiikka ei millään tunnu aukeavan paitsi hänelle, niin ei myöskään monelle muulle asiaa pähkäilleelle.

– Nyt mulla on omakin kokemus tästä #AVI´n logiikasta. Asiakas X olisi halunnut minut esiintymään pubiinsa. Ei pääsylippuja eikä mitään erityistä. Ravintola saa olla auki ja ottaa puolet kapasiteetista sisään, mutta jos esiinnyn niin maksimi yleisömäärä onkin 10 henkeä. MIKSI?, Poskiparta ihmettelee twiitissään, viitaten aviin eli aluehallintovirastoon.

– Ei mitään logiikkaa, ei kertakaikkiaan mitään. Perustelu oli, että esiintyminen ei kuulu pubin normaaliin toimintaan, joten vaikka tilaisuutta ei mainostettaisi vaan olisin vain esiintymässä sille porukalle, joka sattuisi olemaan läsnä niin siltikään se ei kävisi, Poskiparta jatkaa twiittailuaan.

Moni on vastannut Poskiparran twiittiin ja kertoo ihmetelleensä itse samaa asiaa.

Kyse on siis siitä, että ravintoloissa voi koronarajoitusten vuoksi olla rajoitettu määrä asiakkaita, sallittu asiakasmäärä suurenee sitä mukaa, mitä enemmän ravintolassa on lähtökohtaisesti asiakaspaikkoja. Mutta jos ravintolassa on esitys, niin maksimi yleisömäärä olisikin vain 10 henkeä.

Aluehallintovirasto vastaa asiaan Twitterissä seuraavasti:

– Ymmärrämme, että rajoitukset eivät kaikilta osin tunnu loogisilta. Ravintolatoiminnan rajoitukset on määrätty tartuntatautilaissa ja asetuksissa. Meillä ei ole niihin toimivaltaa. Sen sijaan yleisötilaisuuksien rajoittaminen kuuluu toimivaltaamme, kirjoitetaan avin twiitissä.

– Yleisötilaisuuden tulkinta nojautuu kokoontumislakiin, ja meidän on pyrittävä johdonmukaiseen ja vastaavien toimijoiden yhdenvertaisen kohtelun kannalta kestävään tulkintaan. Laissa on rajansa, mutta viranomaisen on toimittava sen puitteissa, avin twiitti jatkuu.