Helsingin uusi ratikkatunneli on louhittu suuaukkoja vaille valmiiksi – valitukset hidastaneet töiden aloitusta Patterimäen puistossa

Patterimäen raidejokeritunnelin itäisen eli Pitäjänmäentien puoleisen suuaukon rakentaminen alkoi puunkaadoilla maanantaina.

Patterimäen puiston länsiosan töitä puidenkaatoineen ei voida vielä aloittaa. Länsiosaa koskeva täytäntöönpanokielto on voimassa, kunnes korkein hallinto-oikeus on käsitellyt asian. Rakennustöiden aloitus Patterimäen puistossa on viivästynyt valitusten vuoksi.

Rakentaminen ei vaikuta liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaan Patterimäen puiston itäosassa. Helsingin kaupungin ympäristötarkastajan maastokatselmuksella ei havaittu viime viikolla merkkejä liito-oravasta työmaa-alueella.

”Kaikki pelivarat syöty, jo nyt olemme riskipolulla” – raidejokerin rakentaminen etenee, mutta yksi oikeuskiista varjostaa koko hanketta

Itäpään suuaukon rakentaminen on suuritöisempää kuin länsipään. Tunneli on louhittu Arinatien hiekkasiilon kautta suuaukkoja vaille valmiiksi.

Patterimäkeä lukuun ottamatta raidejokerin rakennustyöt etenevät kaikkialla suunnitellussa aikataulussa ja paikoin jopa sitä edellä.

Hallinto-oikeus kumosi Patterimäen valitukset – Raidejokerin rakentaminen jatkuu ensi vuoden alussa

Pajamäen kaava kumottiin hallinto-oikeudessa – ei ottanut liito-oravaa riittävästi huomioon

Luontoa puolustava uusi liike pyrkii Helsingin valtuustoon – onko se kantona kaskessa vihreille?

"Se on vastavoima ja se kasvaa" – Asukkaat heräsivät puolustamaan Helsingin metsiä ja taistelussa heitä auttaa mies, jonka mukaan kaupungin nykyinen kasvutahti on aivan liian kova

Raidejokeri jumiutui valituskierteeseen Helsingissä – asukasyhdistys ja luonnonsuojelijat haluavat muuttaa pikaratikan linjausta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut