Vaikuttajat osin syrjäyttivät mallit – Aleksi, 25, pääsi liki suoraan Milanon muotimaailman huipulle: "Päivittäin täytyy miettiä, riittääkö ulkonäkö"

Ura: Suomalainen Aleksi Reini, 25, on tehnyt jo viisi vuotta mallinuraa ulkonäöllään ja persoonallaan.

Catwalk, casting, look book, fitting, show room... Kun Aleksi Reini, 25, kertoo tavanomaisesta päivästään mallina, puheessa vilisee englanninkielistä ammattimallisanastoa.

Turusta kotoisin oleva, vuosi sitten Lauttasaareen muuttanut Reini ajautui mallin uralle puolivahingossa. Turun Kauppakorkeakoulussa opiskelevan Reini osasi vain kaukaa haaveilla mallina työskentelystä ulkomailla, mutta ei hän olisi voinut uskoa, että mallitoimisto itse löytää ja haluaa hänet töihin.

– Ajattelin, että ei tässä ole mitään hävittävää ja voihan sitä kokeilla. Toimisto selkeästi otti agendakseen, että pääsisin ulkomaille, Reini muistelee uran alkuaikoja viisi vuotta sitten.

Mallitoimisto Fashion Model Agency näki Reinissä potentiaalia ja kiihdytti hänen uransa nousuun ensi metreistä lähtien. Viiden vuoden aikana Reini on työskennellyt useiden tunnettujen brändien kanssa Milanossa, kuten Dolce&Gabbana, Lanvin, Colmar, Mason’s ja Miguel Vieira.

Miss Suomi Viivi Altonen, 24, ei tyydy enää vanhaan rooliin – "En halua olla mikään vaatehenkari"

Ala on naisvaltainen, ja naismalleille on enemmän ja isompia töitä tarjolla.

– Minun tuntuma on, että naisilla on paremmat mahdollisuudet menestyä. Kuinka monta miesten muotiin keskittyvää lehteä tiedät. Men´s Vogue ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Naisten muotilehtien skaala on paljon laajempi, Reini selventää.

Päivittäin täytyy miettiä, riittääkö ulkonäkö.

Kilpailu alalla on kovaa, ja sadan malliehdokkaan joukosta saatetaan valita vain muutama mukaan esimerkiksi kuvauksiin tai näytöksiin.

Sosiaalinen media on muuttanut mallimaailmaa. Malleja voidaan valita Reinin mukaan puhtaasti esimerkiksi Instagramin seuraajamäärein perusteella.

– Lisäksi mukaan on tullut paljon niin kutsuttuja vaikuttajia, joilla on miljoonia seuraajia. Olen itsekin tehnyt töitä sellaisten ihmisten kanssa.

– Se on pois aitojen mallien töistä ja se herättää paljon keskustelua mallipiireissä, Reini toteaa.

"Vaarallisempia ruokakaupat ovat" – Moni kuntosali pitää ovensa auki: Elixialla on nähty tammikuussa myös nousua kävijämäärissä

Uran alkutaipaleella Reini vertaili itseään muihin kokeneempiin malleihin ja Reinin hyvä itsetunto oli koetuksella.

– Alussa pyrin kopioimaan paremmilta. Lopulta oivalsin, että minulla on oma persoona, eikä kopiointi vie pitkälle. Moni tajuaa sen myöhemmin. Täytyy näyttää siinä omassa kropassa niin hyvältä kuin se on mahdollista.

Reini on kollegoiden kanssa puhunut siitä, että on toisinaan raskasta ylläpitää mittoja, joissa on pysyttävä, että esiteltäviin vaatteisiin mahtuu. Jos on paljon pituutta, sen hoikempi on myös oltava. Reini itse on 190 senttiä pitkä.

– Päivittäin täytyy miettiä, riittääkö ulkonäkö. Voi olla ylikriittinen, mitä voi syödä tai juoda. Ne ovat tapoja, jotka jäävät huonossa tapauksessa päälle, Reini sanoo.

Mallin ruokailu voi koostua kevyestä aamupalasta, lounaaksi ehkä salaattia ja illalla kevyt iltapala. Vaatii isoa itsekuria, ettei Italiassa sorru syömään maan tunnettuja ruokia ja herkkuja.

Jo sadat miehet korjaavat ulkonäköään plastiikkakirurgin pöydällä – Erkki, 55, meni leikkaukseen, jotta pärjäisi työelämän kiihtyvässä kilpailussa

Kuka

Aleksi Reini

Syntynyt 1995.

Asuu Lauttasaaressa.

Opiskelee Turun kauppakorkeakoulussa.

Työskentelee mallina Fashion Model Agency -mallitoimistossa.

"Tulee löhöttyä sohvalla ja sorrun mässäämään herkkuja" – Poikkeusaikana syömishäiriöinen voi kokea, ettei "ansaitse" ruokaa, psykologi antaa vinkit kuormittavaan tilanteeseen

Huippumalli Wilma Bergenheim varoittaa hämärästä vokotteluilmiöstä – "Voin kuvitella, kuinka paljon 15-vuotias tyttö näitä saa"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut