Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällainen massatekstiviesti lähtee Helsingissä nyt tuhansille – "Kokeilemme rokotusvuorosta ilmoittamista"

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi lähettää tekstiviestin nyt rokotusvuorossa oleville sairautensa tai tilansa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin alttiille henkilöille.

Tällä hetkellä rokotusvuorossa sairautensa vuoksi ovat 65–69 vuotta tänä vuonna täyttävät.

Tekstiviesti lähetetään kaikille, jotka ovat sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana terveytensä vuoksi. Tekstiviestin lähettäjätiedoissa lukee HKI SOTE ja se on tarkoitus lähettää tiistaina.

– Kokeilemme tekstiviestillä rokotusvuorosta ilmoittamista. Viestin on tarkoitus selkiyttää sitä, kuuluuko henkilö nyt rokotettavaan ryhmään. Lähetämme tekstiviestin aikanaan myös muille sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville kun he tulevat rokotusvuoroon, sanoo tiedotteessa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

Sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluvien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat – Uusi rokotuspiste aloittaa toimintansa

Tekstiviesti lähtee noin 4 800 henkilölle. Kaikkia nyt sairautensa vuoksi rokotusvuorossa olevia tekstiviesti ei tavoita, sillä osalla on hoitosuhde työterveyshuollossa tai erikoissairaanhoidossa.

Myös joiltakin terveytensä vuoksi sosiaali- ja terveystoimen asiakkaana olevilta puuttuu puhelinnumerotiedot. Tämän vuoksi koronavirusrokotuksista kerrotaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Koronarokotteen Malmilla saanut Anna-Liisa, 86: "Oikein hyvä juttu" – Näin arvioi lääkäri rokotesuojan kestosta

Tekstiviestissä kerrotaan, että henkilö kuuluu sosiaali- ja terveystoimen tietojen mukaan nyt rokotettavien ryhmään ja häntä kehotetaan katsomaan ajanvarausohjeet osoitteesta koronarokotus.hel.fi.

Henkilöä pyydetään myös tarkistamaan, että kuuluu nyt rokotettavaan ryhmään. Tekstiviesti lähtee äidinkielen mukaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Henkilöt, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, saavat tekstiviestin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Henkilöiden poiminnassa on hyödynnetty terveyshyötyarviota, joka on digitaalinen työkalu. Se hyödyntää potilastietojärjestelmän tietoa ja tieteelliseen näyttöön perustuvaa päättelyä. Terveyshyötyarvion avulla väestön terveydentilaa arvioidaan ryhmittelemällä ja suodattamalla joukkoa potilaskertomustietojen perusteella. Terveyshyötyarvio-hanke on yksi Helsingin kaupungin digitaalisista kärkihankkeista.

Iäkkäiden koronarokotusten puheluruuhkia saatu purettua Helsingissä – Ylilääkäri: "Kaikki saavat viiveestä huolimatta soiton takaisin"

Helsingissä tarjottu puhelimitse olemattomia koronarokotuksia – Johtajalääkäri: "Jonon ohi ei pääse eikä rokotusaikaa varata tekstiviestillä"