Luvaton majoittuminen Helsingin edustan pikkusaaressa aiotaan kitkeä – aktiivinen käyttö aiheuttanut roskaantumista ja maaston kulumista

Tukkasotka on yksi Pitkäourin monipuolisesta lintulajistosta. Arkistokuva. Timo Uronen
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Pitkäourin saari Helsingin sisä- ja ulkosaariston rajalla aiotaan muuttaa luonnonsuojelualueeksi. Luonnonsuojelualueen tarkoituksena on arvokkaan ja monimuotoisen pesimälinnuston ja kasvillisuuden sekä uhanalaisten luontotyyppien suojelu.

Pitkäouri noin kolme kilometriä Kaivopuistosta etelään ja kaksi kilometriä Vallisaaresta lounaaseen ja sen pinta-ala on 2 hehtaaria. Kokonsa puolesta saari luokitellaan luodoksi.

Maa-alueen lisäksi rauhoitetaan lintujen pesimäajaksi 50 metriä leveä vyöhyke ympäröivää vesialuetta. Lintulajeja luodolla ovat muun muassa haahka ja tukkasotka.

Pitkäouri on suosittu ulkoilukohde. Aluetta käytetään kalastukseen. Kaupunki on pyrkinyt rajoittamaan käyttöä sallimalla ainoastaan maihinnousun alueelle. Tästä huolimatta luodolla on kaksi pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettua, luvatonta asumusta. Aktiivinen ulkoilukäyttö ilmenee myös melko voimakkaana roskaantumisena. Paikoin maasto on selvästi kulunutta.

Kaupunginhallitus käsittelee ehdotusta luonnonsuojelualueen perustamiseksi maanantaina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut