Helsinkiläisen huoltoaseman kokki Timo, 36, vaihtoi pikkuannokset työmiesten suosikkiruokaan – "Onhan heillä kova nälkä"

Työ: Kokki Timo Huuskonen tekee karjalanpaistin samalla asenteella kuin fine dining -illallisen

Arvostetuissa helsinkiläisravintoloissa vuosia työskennellyt Timo Huuskonen, 36, on silminnähden ylpeä uudesta työpaikastaan. Finlandia-talon lomautettu vuoromestari aloitti marraskuussa lounaskokkina Pakilan Teboililla.

Juhlailallisten fine dining -annokset vaihtuivat suomalaiseen kotiruokaan.

 – Karjalanpaististani tulee paljon kiitosta, Huuskonen kertoo asiakkailta saamastaan palautteesta.

Kongressikeskukset keksivät nyt tiloille luovaa käyttöä paikatakseen kävijäkatoa – Paasitornissa ollaan tulevasta keväästä varovaisen toiveikkaita

Kun Finlandia-talossa kansainvälisille konferenssivieraille saatettiin valmistaa pöydän täydeltä siroja cocktailpaloja, Teboililla tyyli on ronskimpi.

– Annoskoot ovat täällä isoja. Lounaalla käy paljon työmiehiä, jotka tekevät fyysistä työtä. Onhan heillä kova nälkä. Työmiehille maistuu aina ruoka, jossa on lihaa ja perunaa jossain muodossa.

Kokin asenne työntekoon ei ole muuttunut.

Perus-ruokaa arvostetaan täällä paljon.

– Vanhemmiten olen ymmärtänyt, että mitään ei pidä väheksyä. Kotiruokaa voi tehdä niin monella tapaa. Sen eteen voi nähdä vähän enemmän vaivaa. En voi painottaa liikaa, että ruokaa tehdessä sitä pitää maistaa koko matkan ajan. Näin mausteissa pysyy tasapaino.

Huuskonen suosii huoltoaseman lounaslistalla muun muassa kaalilaatikkoa, uunimakkaraa tai pitkään haudutettua naudan poskea.

– Perusruokaa arvostetaan täällä paljon.

Lounaslistalle on tullut myös kansainvälisiä makuja.

– Kokeilin thaimaalaista curry-keittoa. Ihmiset maistoivat ja sanoivat että tämähän onkin hyvää. Lisäksi on esimerkiksi chorizo-keittoa ja ribsejä.

Miten päädyit Teboilille?

– Olen työskennellyt aikaisemmin muun muassa Crowne Plaza -hotellin Macussa Mannerheimintiellä, Valkosaaren NJK:ssa ja keskustan Hello Strangerissa. Vuonna 2013 Macun keittiömestarina oli Pakilan Teboilin kauppias Antti Hinttala. Tunsimme sitä kautta ja hän pyysi minua viime syksynä Teboille, kun minut lomautettiin Finlandia-talossa koronan toisen aallon alkaessa. Kesällä tein töitä rakennustyömaalla.

Huuskonen sanoo, että Finlandia-talossa pyrittiin tekemään kaikki mahdollinen, että muun muassa keittiön työntekijöille olisi riittänyt töitä.

– Kun syksyllä oli muutamia konsertteja, toimimme roudareina ja rakensimme lavaa. Kaikkea ristiin rastiin. Viimeiseksi olin lipuntarkastuksessa.

Finlandia-talon ajalta Huuskosen mieliin on jäänyt muun muassa Suomi 100 -juhlavuosi. Silloin 750 illallisvieraalle saatettiin tarjota viiden ruokalajin menu.

– Mitäs se tarkoittaakaan? 3 750 annosta illassa. Meitä oli parikymmentä kokkia.

Huuskonen oli töissä myös Vladimir Putinin ja Donald Trumpin huippukokouksen aikaan.

– Finlandia-talo oli silloin lehdistökeskus.

Aiotko palata vielä niihin hommiin, kun koronatilanne hellittää?

– Olen töissä Teboililla nyt toistaiseksi. Mutta eihän sitä tiedä, jos jäisi pidemmäksikin aikaa. Täällä on mukava, kun saa olla yksin vastuussa lounasruoasta. Kukaan ei suunnittele sitä puolestani. Minulla on vapaat kädet.

Michelin-kokki ja Kauhukeittiön pahis Sauli Kemppainen astuu edesmenneen mestarin saappaisiin ja paljastaa mitä sanaa ei hänen ravintoloissaan käytetä: "Vihaan sitä"

"Tämä on kiva aloitus päivään" – Muovikelmusämpylät vaihtuivat haudutettuihin jyväpuuroihin: aamupalakulttuuri kukoistaa nyt Kalliossa ja Punavuoressa

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut