Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeuksellinen vuosi tuntui Nooa Säästöpankissakin – "Oman talouden ennakoitavuuden tärkeys näkyi uudessa valossa"

Nooa Säästöpankin viime vuosi oli koronapandemian myötä poikkeuksellinen. Pankin liiketoiminta kehittyi hyvin. Nooa tiedottaa, että liikevoitto saavutti tavoitellun tason ja asiakasliiketoiminnan kannattavuus ja vakavaraisuus vahvistuivat.

Pankin liikevoitto oli 3,4 miljoonaa euroa, kun vuonna 2019 se oli 5,1 miljoonaa euroa. Edellisvuoden liikevoittoa kasvattivat sijoitussalkun poikkeukselliset tuotot sijoitusmarkkinoiden vahvan kehityksen myötä, Nooa kertoo tiedotteessa.

Asiakasliiketoiminnan kannattavuus vahvistui selkeästi. Korkokate oli 7,4 miljoonaa euroa ja nettopalkkiotuotot 7,4 miljoonaa euroa.

Nooa Säästöpankin toimialue on pääkaupunkiseutu ja Keski-Uusimaa. Helsingin ydinkeskustan toimipiste Aleksanterinkadulla ja Vantaan toimipiste Tikkurilassa laajenivat alkuvuonna pankin yhdistäessä toimintojaan.

Lisäksi pankilla on toimipiste Järvenpäässä sekä tapaamispisteet Helsingin Herttoniemessä sekä Espoon Sellossa ja Iso Omenassa.

Poikkeuksellinen vuosi toi mukanaan paljon poikkeuksellista. Taloudellisen turvan ja oman talouden ennakoitavuuden merkitys näyttäytyi uudessa valossa, kun perusarki muuttui perinpohjaisesti, toteaa tiedotteessa Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti.

– Työskentelimme hyvin pitkälti kotitoimistoilta käsin ja harkitsimme tarkasti asiointimme palveluiden parissa. Myös pankeissa asioiminen on muuttunut ja muuttuu edelleen, Jäntti huomauttaa.

Hänen mukaansa vaikean vuoden saldona on paitsi sopeutumista ja uuden oppimista myös paljon hyödyllisiä käytäntöjä.

Nooa Säästöpankin avainluvut viime vuodelta, suluissa vuoden 2019 luvut:

- Vakavaraisuussuhde 22,50 prosenttia (21,57)

- Liikevoitto 3,4 miljoonaa euroa (5,1)

- Koko luotonanto 802,3 miljoonaa euroa (811,2)

- Tase 838,4 miljoonaa euroa (815,1)

- Omat varat yhteensä 66,9 miljoonaa euroa (66,4)