Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huippuhiihtäjä Samppa Lajunen laajentaa kiinteistöbisnestä Helsingissä – luksuskerrostaloille kysyntää: "Asunnot varattiin loppuun 20 minuutissa"

Takavuosien kolminkertainen yhdistetyn olympiavoittaja Samppa Lajunen, 41, tekee nykyään isoa kiinteisöbisnestä, joka on laajenemassa entistä enemmän Helsinkiin.

Lajusen Samla Capitaliin kuuluva Samla Asunnot ja asuntorakennuttaja Newil & Bau toteuttavat Lehtisaareen Papinpöydänkujalle kaksi uutta nelikerroksista kerrostaloa.

Arkkitehtitoimistojen Schauman & Nordgren ja Schauman Arkkitehtien suunnittelemat Lehtisaaren Terassin talot ovat jatkoa saman korttelin Lehtisaaren Tornille, johon kuuluu kolme taloa, korkein on 9-kerroksinen.

Asuntokauppa siirtyi Facebookiin, päätöksiä tehdään pikana – Välittäjät: Asuntojen kysyntää on nyt selvästi enemmän kuin tarjontaa

Viime syksynä uutisoitiin, että Samla Capital oli ostanut Kruununhaasta neljä arvokiinteistöä, joihin on kaavailtu muun muassa hotellitoimintaa.

Lehtisaaren Torniin kohdistui ennakkomarkkinoinnissa Lajusen mukaan kova kiinnostus. Ehkä osin siksi, että Lehtisaaren asuntokanta alkaa olla vanhaa ja uudistuotantoa on rakentunut alueelle hyvin vähän.

– Asunnot varattiin nopeasti, vain 20 minuutissa, mikä ylitti odotuksemme reilusti, kertoo hankkeen rahoituksesta vastaavan Samla Capitalin pääomistaja Lajunen tiedotteessa.

– Uskomme myös seuraavien kerrostalojen herättävän voimakasta kiinnostusta.

Lehtisaaren Terassi rakentuu kolmen aiemman rakennuksen kanssa samaan kortteliin, mutta sen toiseen päähän metsän ja puiston reunalle.

– Yhdessä ne viimeistelevät arkkitehtuurillisen ja maisemallisen kokonaisuuden, hankkeen rakennuttamisesta vastaavan Newil & Baun toimitusjohtaja Petri Ylivuori kertoo.

Poikkeuksellisen kohteesta tekee perheasuntojen suuri osuus. Samalla kun pääkaupunkiseudulla rakennetaan yhä pienempiä asuntoja, Terassin 30 uudesta asunnosta 26 on muita kuin yksiöitä tai kaksioita. Valmista on arviolta joulukuussa 2022.

Riita Vantaan seurakuntayhtymän omistamien tonttien vuokrankorotuksista Lehtisaaressa päättyi asukkaiden tappioon hovioikeudessa

Nelikerroksisten rakennusten kahteen ylimpään kerrokseen tulee kattoterassit. Julkisivuissa käytetään yksittäin halkaistua tiiltä. Kokonaisuuden täydentävät tanskalaistyyliset teräsparvekkeet.

– Rakennusten hiilijalanjälki tulee olemaan noin puolet pienempi verrattuna tavanomaisesti rakennettuun vastaavaan taloon, Ylivuori sanoo.

Taloilla on yhteinen autohalli. Rakennusten yleisiin tiloihin tulee Smartpost ja kylmäsäilytystilat ruokalähetyksille. Asunto-osakeyhtiö tarjoaa asukkaille myös Pelagon yhteiskäyttöpyörät ja yhteiskäyttöisen hybridiauton.

Samla Asuntojen mukaan seuraava vaihe Lehtisaaren kehityskaaressa on vanhan ostoskeskuksen purkaminen ja uusien asuinkerrostalojen rakentaminen tilalle.

Anja, 92, läväytti pöytään "järjettömän" laskun – pelkää että 3100 euron eläkkeestä jää elämiseen vain 300 euroa

Tähän kaupunginosaan syntyi 40-vuotiaiden keskittymä Helsingissä, eikä muutto pois käy edes mielessä – "Pieni kauhu, että istuisi ruuhka-aikana autossa"

Stockmannin pääkonttorin paikalle suunnitellut arvoasunnot viivästyneet – purkutyöt edenneet rivakasti

Helsingin uudiskohteista tehtiin kuluttajariitalautakuntaan viime vuonna yli 30 valitusta – Jätkäsaaresta yksiön ostaneella pitkä lista virheitä

"Tietyillä alueilla sijaitseviin kolmioihin kohdistuu nyt suurin kysyntä" – näin korona muutti helsinkiläisten mieltymyksiä asuntokaupassa