Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtäjien autot tukkivat pelastusaseman tien Malmilla – ratkaisuksi sakkoja sekä uusi parkkialue kentälle

Pysäköinti: Pysäköinninvalvonta on ryhtynyt sakottamaan lentoaseman hiihtäjiä väärin pysäköinnistä. Luvassa on uusi parkkipaikka ja opasteita.

Liikennevalvontaa Malmin kentälle johtavalla Tattariharjuntiellä on tehostettu ja liikennemerkistöjä alueella aiotaan parantaa.

– Uskon, että kun tämä tieto hiihtäjien keskuudessa leviää, he myös ymmärtäisivät tämän ongelman, toteaa Helsingin pelastuslaitoksen palopäällikkö Taisto Hakala.

Luvassa on myös uusi pysäköintipaikka hiihtäjien autoille.

Ongelmia alueella ovat aiheuttaneet kentän hiihtoladulla käyvät hiihtäjät, jotka ovat jättäneet autojaan Tattariharjuntielle, jolle ei saisi pysäköidä. Parkkeeraus on aiheuttanut vaaratilanteita Malmin pelastusaseman yksiköille ja hidastanut hälytyksiin lähtöjä.

– Kun tien molemmin puolin on parkkeerattu autoja ja tienlaitaan aurattu vielä lunta, tulee kadusta entistä kapeampi ja hälytysajoneuvot joutuvat hiljentämään. Jokainen sekunti on meille kullan arvoinen, eikä aikaa haluta hukata, Hakala sanoo.

Helsingissä vietetään ensi viikolla koululaisten hiihtolomaa, joten hiihtäjiä on liikkeellä vielä tavanomaista enemmän.

Saadakseen ongelmaan pikaisesti ratkaisun, pelastuslaitos informoi viikko sitten pysäköintiongelmasta kaupungin pysäköinninvalvontaa ja puutteellisista opasteista katu-osastoa. Lentokentän kupeessa on parkkipaikkoja, mutta ne ovat Hakalan mukaan huonosti opastettuja.

Kaupungin johtava pysäköinnintarkastaja Harri Räisänen kertoo, että pysäköinnintarkastajat kävivät jo tällä viikolla paikan päällä useaan kertaan.

– Muutamia virhemaksuja on jo kirjoitettu, mutta ei mitään isompaa määrää.

Kaupungin liikenneinsinööri Kari Tenkanen sanoo käyneensä itse paikalla alkuviikosta. Muutoksia on luvassa.

– Lentokentän alueelle merkitään uusi pysäköintipaikka noin 40–50 henkilöautolle. Katujen ylläpitoyksikkö ja Stara asettavat liikennemerkit mahdollisimman pian sen jälkeen, kun olen piirtänyt suunnitelmapiirustuksen valmiiksi.

Katualueelle on lisäksi tulossa opaste uudelle pysäköintipaikalle ja paloasemasta varoittava liikennemerkki.

Arki-iltapäivänä Tattariharjuntien varressa ei näy autoja, mutta laduilla on runsaasti hiihtäjiä. Suurmetsässä asuva Kari Kähkönen kertoo käyvänsä laduilla lähes päivittäin. Paikkojen puute on ollut iso ongelma.

– Parkkipaikkoja on liian vähän. Yleensä jätän auton tähän tai Alppiharjun toiselle puolelle, Kähkönen toteaa Malmin lentokenttäalueen alkupäässä olevasta parkkialueesta, johon mahtuu viisi autoa.

Myös puistolalaisen Panu Könösen mukaan paikkoja on vähän. Varsinkin iltaisin ja erityisesti viikonloppuisin laduilla on hiihtäjiä jopa ruuhkaksi asti.

– Se kertoo lähinnä siitä, että kun sisäliikuntapaikat ovat kiinni, niin nyt on käynnissä kova hiihtobuumi.