Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toisen asteen opiskelijoita siirtyy osittain takaisin lähiopetukseen pääkaupunkiseudulla – Kokoontumisrajoitus kuuteen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että aluehallintovirasto tiukentaisi kokoontumisrajoitusta niin, että korkeintaan kuuden hengen yleiset kokoontumiset sallittaisin.

Muuten rajoituksia jatketaan pääosin entisellään.

Lähes vuoden etäopetuksessa olleet lukiolaiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat kuitenkin palaavat pääkaupunkiseudulla "rajatusti ja terveysturvallisesti" osittaiseen lähiopetukseen.

Lähiopetuksessa on lukiossa kerrallaan korkeintaan puolet opiskelijoista, kertoi Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän torstai-iltaisessa tiedotustilaisuudessa.

– Kaikki ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 1.3. ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi, Viljanen sanoi.

Ammatillisessa koulutuksessa lähiopetuksessa on korkeintaan kolmannes opiskelijoista.

Tehopotilaiden määrä tuplaantunut Hus-alueella kolmessa viikossa

– Etäopetus ei ole vähentänyt nuorten koronatartuntoja. Siksi rajoituksen jatkamiselle on vaikea nähdä perusteita, sanoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Vapaavuori totesi, että Husin lastenlääkäreiden vetoomuksen mukaan altistumisia on kouluissa sattunut, mutta jatkotartunnat ovat jääneet vähäisiksi.

THL haluaa sulkea pääkaupunkiseudun baarit kolmeksi viikoksi

THL: Uusmaalaisten ei pitäisi matkustaa talvilomalla muualle Suomeen ja ravintolat pitää ehkä sulkea – Vantaa on nyt Suomen koronapääkaupunki

Koulutusrajoitukset ovat jatkuneet pääkaupunkiseudulla liian pitkään, sanoi Ritva Viljanen.

Oppimistulokset ovat selvitysten mukaan heikentyneet etäopetuksessa. Erityisesti tästä ovat kärsineet heikommin pärjäävät opiskelijat ja ne, joiden perheellä ei ole edellytyksiä tukea nuorta.

– Nyt myös ennen hyvin menestyneet koululaiset putoavat ja kurssit jäävät kesken. Etäopiskelu ei tunnu aina todelliselta.

Viljasen mukaan ollaan jo tilanteessa, jossa kaikkiin nuoriin ei saada yhteyttä.

– Haitat selkeästi ylittävät nuoret pääkaupunkiseudulla.

Tämä pätee Viljasen mukaan erityisesti sosiaalisiin ja henkisiin haittoihin.

– On ilmeistä, että koronan aiheuttama poikkeustila on rikkonut nuorten arjen normaalia rakennetta. On tärkeää, että nuorten elämä palautetaan säännönmukaiseen arkeen.

Vältä matkustamista Uudellemaalle, neuvotaan nyt pirkanmaalaisia – Iso osa kaupungin koronatartunnoista peräisin Uudeltamaalta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli tänään, että pääkaupunkiseudulla kiristettäisiin koronarajoituksia.

Jan Vapaavuoren mukaan koronanyrkki ei ottanut kantaa niihin rajoituksiin, jotka eivät ole kaupunkien päätösvallassa, kuten ravintoloiden sulkemiseen.

Vapaavuoren mukaan on selvää, että viranomaisten keinot eivät ole olleet tarpeeksi tehokkaita suitsimaan ihmisten käytöstä. Hänen mukaansa kaupungeilla on käytössään kevyemmät ja valtiolla raskaammat.

Muokattu 18.2.2021 kello 17.45: Lisätty Ritva Viljasen osuus. Kello 17.55: Muokattu jutun rakennetta.

Nyt meni kuppi nurin esitetystä uudesta koronarajoituksesta: "Älyvapaata näpertelyä"

Hus: Virusvariantteja näyttää olevan jo lähes puolet koronatapauksista – Hus haluaa pienentää yleisötilaisuuksien henkilömäärän kuuteen