Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli kuuden hengen kokoontumiset kielletään Uudellamaalla – virusmuunnosten tartunnat leviävät alueella nopeasti

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty, ja pienempiäkin kokoontumisia tulisi välttää aina kun se on mahdollista.

Rajoituksia kiristetään heikentyneen koronavirusepidemiatilanteen takia kolmeksi viikoksi. Rajoitukset alkavat maanantaina 22. helmikuuta ja ovat voimassa 14. maaliskuuta asti.

Aluehallintoviraston (avi) päätös korvaa aiemman päätöksen, jolla kiellettiin yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi kuin minkään muun sairaanhoitopiirin alueella ja uusien tartuntojen viikoittainen määrä on noussut huolestuttavan nopeasti.

Myös herkästi tarttuvien virusmuunnosten osuus kaikista tartunnoista on kasvanut nopeasti Husin alueella.

Päätöksen mukaan enintään kuuden hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia on mahdollista järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä, avi tiedottaa.

Näistäkin tilaisuuksista tulisi järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.

– Päätöksemme mahdollistaa enintään kuuden hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuudet tiukoin reunaehdoin, jotta välttämättömät kokoukset voidaan järjestää, toteaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen tiedotteessa.

Nikunen lisää vielä avin vahvan ja painokkaan viestin.

– Älkää järjestäkö pieniäkään kokoontumisia, jollei se ole aivan välttämätöntä.

Kaikkia ylimääräisiä lähikontakteja tulisi välttää, muistuttaa aluehallintovirasto.

Avin päätös koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja, teatterinäytöksiä ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Kokoontumisrajoitukset eivät ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten illanviettoihin tai perhejuhliin, eivätkä normaaliin, jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan.

Myöskään viranomaisten kokoukset, kuten kunnanvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset, eivät kuulu rajoitusten piiriin. Nämäkin suositellaan järjestettävän etäkokouksina.

Avi pitää erittäin tärkeänä, että jokainen noudattaa erityistä varovaisuutta ja huomioi viranomaisten määräykset, suositukset ja ohjeet.

Kaikki lähikontaktit toisiin ihmisiin, jotka eivät ole välttämättömiä, on syytä jättää tässä tilanteessa pois, avi ohjeistaa.